Försvarsmakten · Publicerad 23 mars 2020

Om tjänsten
Som administratör vid Utbildningsenheten (UtbE) är du sammanhållande för enhetens alla administrativa uppgifter. Du organiserar och koordinerar enhetens dagliga drift samt stöttar med förberedelser och avlastar personalens administrativa uppgifter. I rollen sitter du i hjärtat av försvarsmaktens utvecklingsprocess då du dagligen samarbetar direkt med ansvariga för flygvapnets samtliga soldat- och officers-utbildningar samt centrala funktioner inom övriga försvarmakten.

Om enheten
UtbE ingår i Luftstridsskolan och ansvarar för att leda, samordna, kvalitetssäkra och utveckla flygvapnets utbildningsverksamhet samt för genomförandet av officersutbildningarnas stridskraftsskeden. Vidare ansvarar enheten för utformning och implementering av trebefälssystemet och dess yrkes- och karriärutveckling i flygvapnet (FKY).

Enheten utgörs av chef, Chef stabsavdelningen/Stf EC, LSS skolförvaltare, huvudlärare för krigsvetenskap, ledarskap, militärteknik och fysiskt stridsvärde samt handläggare för den grundläggande soldatutbildningen (GU), specialistofficersprogrammet (SOU), officersprogrammet (OP) och högre specialistofficersprogrammet (HSOU).

UtbE samarbetar med PROD FPE UTB, Flygstaben, Försvarshögskolan, MHS H och MHS K samt försvarsmaktens funktionsskolor och flygvapnets skolor. Tillsammans med dessa skapas förutsättningar för flygvapnets fortsatta personalförsörjning och den individuella kompetensutvecklingen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • fakturahantering.
  • skiftesplanering.
  • kursadministration.
  • IT- och tele-beställningar.
  • administration av stödsystem PRIO och AIVO.
  • lokalbokning.
  • stöd vid ekonomisk rapportering.
  • uppdatering och vidmakthållande av samarbetsytor.
  • projektsekreterare.
  • dokumenthantering i system VIDAR.
Erfarenheter
Vi söker dig som trivs i en dynamisk atmosfär där arbetsuppgifterna varierar från dag till dag. Du är van att arbeta processinriktat med fokus på effektivitet och kvalitet i varje del av ditt uppdrag.

Du skulle själv beskriva din samarbetsförmåga som toppklass och du har en tydlig serviceinriktning med stort kundfokus. Du är van att ta, och vårda, nya kontakter i syfte att underlätta enhetens arbete.

Kvalifikationer
Dokumenterad erfarenhet av administration.
Meriterande är om du har arbetat med försvarsmaktens stödsystem PRIO och AIVO.
Trygghet i att uttrycka sig formellt i tal såväl som skrift.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper vid rekryteringen och söker medarbetare med rätt attityd, värderingar och inställning.

Övrigt
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.
Individuell lönesättning.
Tjänstgöringsomfattning 100 %.
Arbetsorten är i Uppsala. Resor kan förekomma.
Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av
Chef UtbE Övlt Carl-Johan Östh, mobil 072-386 87 90 och Stf Chef UtbE/Chef Stabsavd Kn Marcus Sjöström, mobil 0702-38 81 33.

Fackliga representanter
OFR/O Ärna Peter Oscarson, tfn 018-19 63 68.
OFR/S Håkan Wedin, tfn 070-351 96 40.
SACO Johan Moilanen, tfn 018-19 69 75.
SEKO Simon Uppgren tfn 072-395 68 13.

Sista datum för ansökan är 2020-04-30. Intervjuer och urval sker dock löpande varför tillsättning kan komma att ske innan sista datum för ansökan. Din ansökan skall innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du motsvarar efterfrågade kompetenser och ett CV.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning. Luftstridsskolan har fyra flygvapengemensamma skolor och utbildar bland annat framtida piloter inom Försvarsmakten. Förbandet leder och ansvarar även för krigsförbanden 16:e flygflottiljen samt 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljon. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet och har sitt huvudsäte i Uppsala.

Luftstridsskolan strävar ständigt efter att utveckla hur vi löser ställda uppgifter och vi är alltid beredda att klara nya utmaningar.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga