Livsmedelsverket · Publicerad 11 okt 2019

Är du en erfaren ledare med förmåga att skapa engagemang och få dina medarbetare att utvecklas? Är du välgrundad i din ekonomiska kompetens och har förmåga att lyfta blicken, se helhet och på ett pragmatiskt och förtroendeingivande sätt framföra ekonomiska argument? Då kan du vara rätt för tjänsten som avdelningschef för Ekonomiavdelningen!

Varför Livsmedelsverket?

På Livsmedelsverket är du med och bidrar till vårt viktiga arbete för säkra livsmedel, för att ingen konsument ska bli lurad om vad maten innehåller och för hållbara matvanor. Här har vi hög delaktighet och stort engagemang i allt vi gör. Vi erbjuder dig en hållbar anställning inom en organisation i ständig utveckling. Just nu ser vi fram emot flytt till nya lokaler i centrala Uppsala och ett skifte till nya, mer effektiva och digitala arbetssätt!

Läs mer om vad vi kan erbjuda dig: https://www.livsmedelsverket.se/om-oss/jobba-hos-oss1

Ekonomiavdelningen

Ekonomiavdelningen, som är en del av område Strategisk utveckling och stöd, samordnar Livsmedelsverkets ekonomiprocess och utgör kompetensstöd i ekonomiska frågor. Avdelningen består av 17 medarbetare uppdelade i tre team; redovisning, controlling och inköp/upphandling. Avdelningen präglas av en positiv och hjälpsam kultur, där alla samarbetar och stöttar varandra.

Arbetsuppgifter

Som chef för ekonomiavdelningen leder och utvecklar du Livsmedelsverkets ekonomiprocess. Livsmedelsverket har en komplex ekonomimodell, med en verksamhet som finansieras av anslag, avgifter och bidrag. Som avdelningschef ingår du i område SUS ledningsgrupp och kommer att ha ett nära samarbete med verkets generaldirektör, stab och ledningsgrupp samt nära kontakt med Regeringskansliet. Tillsammans med dina medarbetare stödjer du verksamhetens budget- och resultatansvariga så att de kan åstadkomma ett verksamhetsmässigt bra resultat och nå våra långsiktiga mål.

Du kommer i den här rollen arbeta både strategiskt och operativt. Du ansvarar för verkets övergripande ekonomiska verksamhet med budget, prognos och bokslut samt för verkets upphandling av varor och tjänster. Du är även ansvarig för kompetensförsörjning, bemanning, arbetsmiljö, verksamhetsplanering och uppföljning av din avdelning. Du coachar, utvecklar och inspirerar dina medarbetare samt stöttar dem i prioriteringsfrågor.

Kvalifikationer

Vi söker nu en erfaren ledare med genuint intresse för ledarskapsfrågor. Tidigare chefserfarenhet är givetvis meriterande. Högskoleutbildning inom ekonomi och erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete inom offentlig sektor ser vi som en förutsättning för att du ska lyckas i rollen. Du behöver också god kunskap om styrning- och ledningsfrågor samt erfarenhet av att driva verksamhetsutveckling eller effektiviseringsarbete. Är du insatt i statlig redovisning och de särskilda krav det innebär har du en stor fördel, liksom om du är van att arbeta med blandad finansiering. Kunskap om offentlig upphandling är också meriterande. God kommunikativ förmåga i tal och skrift är en grundförutsättning, både på svenska och engelska.

Som person har du förmåga att skapa engagemang och få dina medarbetare att utvecklas. Med personlig trygghet, lyhördhet och gott omdöme inger du förtroende till din omgivning. Du är ansvarstagande och arbetar lösningsfokuserat med framförhållning. Du fattar tydliga beslut och har god förmåga att prioritera och delegera arbetsuppgifter. Det är också viktigt att du i den här rollen har förmåga att lyfta blicken, se helhet och skapa sammanhang.

God pedagogisk förmåga gör att du kan förklara komplicerade sammanhang på ett enkelt sätt. Det är viktigt att du är trygg i din kompetens och har mod att stå fast i väl genomtänkta och förankrade beslut med ett ekonomiskt perspektiv. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper!

Kontakt: Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Kristina Ohlsson. Representant för SACO är Sofia Norlin och för ST Anders Staffas. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag: 2019-10-28. Ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb.

Anställningsform: Tillsvidare, heltid

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Område/avdelning: Strategisk utveckling och stöd/Ekonomiavdelningen

Diarienummer: 2019/03031

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Säker mat, bra dricksvatten, ärlig mat och bra matvanor - det är vårt recept på matglädje. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd och kontroll. På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 600 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 270 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.
+ Läs mer om företaget

Inga fler jobb från Livsmedelsverket tillgängliga

Inga fler liknande jobb tillgängliga