Livsmedelsverket · Publicerad 13 okt

Ref: 2016/02787

Sveriges livsmedelskontroll utvecklas. Livsmedelsverket satsar på att tillsammans med kontrollmyndigheterna, kommuner och länsstyrelser, utforma en livsmedelskontroll som arbetar i konsumenternas intresse och för att främja livsmedelsföretagen. En livsmedelskontroll som fungerar som en oberoende och efterfrågad kvalitetsstämpel. Utvecklingsarbetet är prioriterat och myndigheterna ska visa framsteg och resultat under nästa år.

Livsmedelsverket söker nu en verksamhetssamordnare för att förstärka området livsmedelskontrolls ledningsgrupp och driva utvecklingsarbetet framåt. Du behöver vara visionär, planerad och snabbtänkt. Men samtidigt tycka om att jobba praktiskt och få saker att hända. Vi vill att du har stor erfarenhet av förändrings- och utvecklingsarbete, men också av myndighetsarbete och gärna av tillsyn. Känner du igen dig tycker vi att du ska söka tjänsten som verksamhetssamordnare hos oss!

Beskrivning av livsmedelskontrollen

Livsmedelskontrollen arbetar i konsumentens intresse, och för att främja livsmedelsföretagen. Med en välfungerande livsmedelskontroll kan konsumenterna lita på att maten är ok, och livsmedelsföretagen på att de får en kontroll som utvecklar deras verksamheter. Livsmedelskontrollen är en kvalitetsstämpel som ökar konsumenternas förtroende för svensktillverkad mat både här hemma och på export, och som skapar förutsättningar för och stärker svensk livsmedelsindustri. På Livsmedelsverket arbetar ca 270 medarbetare med kontroll av anläggningar som producerar animaliska livsmedel. Samtidigt leder och samordnar Livsmedelsverket den livsmedelskontroll som utförs av kommuner och länsstyrelser. Livsmedelskontrollen styrs av EU-gemensamma regler och samarbetet med EU är centralt.

Livsmedelsverkets område för livsmedelskontroll är organiserat i sex avdelningar. Fyra regionala avdelningar ansvarar för Livsmedelsverkets offentliga kontroll, två avdelningar i Uppsala arbetar framför allt med central ledning, samordning och expertstöd till livsmedelskontrollen i landet.

Ditt uppdrag
Som verksamhetssamordnare för området livsmedelskontroll arbetar du nära områdeschefen i planering, uppföljning och ledning av verksamheten. Tillsammans med områdets ledningsgrupp kommer du att starta och driva utvecklingsprojekt som du genomför och får att fungera. Allt med en regelbunden, förutsägbar och likvärdig livsmedelskontroll som mål. För att du ska kunna hålla kontakt både med livsmedelskontrollen i landet och med livsmedelsbranschen kommer en del resor att ingå i tjänsten.

Dina arbetsuppgifter innebär bland annat att:
  • Leda, samordna och följa upp myndighetens kontrollverksamhet
  • Driva arbetet med att planera och följa upp områdets verksamhet
  • Delta i olika samarbeten med andra myndigheter, kommuner och organisationer
  • Koordinera områdets IT-förvaltning
Dina kvalifikationer
Du har en akademisk examen och flerårig erfarenhet från ledningsstöd. Du har också erfarenhet från statlig förvaltning/offentlig sektor och är van vid att skapa och hantera kontakter, internt och externt. Erfarenhet från statligt kontrollarbete, erfarenhet från livsmedelsområdet och/eller chefserfarenhet är meriterande. Du uttycker dig väl både i svenska och engelska, i tal och skrift.

Som person söker vi dig som är bra på att leda i förändring och utveckling, som kan utforma strategier och utveckla system. Du fungerar som bäst när det händer mycket, planerar och organiserar ditt arbete, och följer upp resultat. Du har en genuin kommunikativ förmåga som du använder för att etablera relationer, skapa engagemang och nå framsteg. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Sista ansökningsdag: 2016-10-30
Anställningsform:Tillsvidare
Tillträde: Enligt överenskommelse
Område/avdelning: Området för Livsmedelskontroll
Diarienummer: 2016/02787

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Kontakt: Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Pertti Nordman. Representant för SACO är Gustaf Hammarlöf och för ST David Foster. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt i Livsmedelsverkets regi. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Säker mat, bra dricksvatten, ärlig mat och bra matvanor - det är vårt recept på matglädje. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd och kontroll.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 500 medarbetare, varav drygt 300 i Uppsala och ytterligare 200 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler jobb från Livsmedelsverket tillgängliga

Inga fler liknande jobb tillgängliga