Markona · Publicerad 16 feb

Markona är ett av Sveriges 10 största anläggningsföretag med kontor i Uppsala och Enköping.
Vårt företag drivs av 200 engagerade och yrkeskunniga medarbetare som bidrar till att vi har full kompetens att utföra alla typer av projekt för såväl den offentliga sektorn som privata företag.
Vi är ett familjeägt företag som under 2016 omsatte en halv miljard. Vårt mål är att vara en trygg och attraktiv arbetsplats där arbetet vi gör alltid är professionellt utfört.

Arbetsuppgifter

Som CFO ansvarar du för företagets ekonomiska planering och uppföljning samt för rapportering till ledningsgrupp och styrelse.
Du kommer vara ansvarig för den ekonomiska och finansiella styrningen samt budgetarbete. Du kommer även vara ansvarig för Markonas ekonomiavdelning och dess leverans.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara inom controlling och att analysera de olika projekten samt att självständigt ta fram nyckeltal.
En del av arbetet innebär att jobba med effektivisering av processer och rutiner.
Du kommer att ha möjlighet att påverka hur vi arbetar i vårt affärssystem och vilket systemstöd Markona framöver kommer att ha.

Yrkeserfarenhet/personlighet

Vi ser att du har en bakgrund som controller med vana av att jobba i en ledande position.
Det är positivt om du har vana från bygg-/anläggningsbranschen alternativt att du har arbetat med projektekonomi i någon annan bransch.
Har även vana av arbete med koncernredovisning. Du är innovativ och flexibel och uppskattar möjligheten att få vara med och forma Markonas ekonomiavdelning och det sätt som de stöttar verksamheten.
Du är strukturerad, noggrann och trygg som person. Du är affärsmässig och har med dig detta i alla delar som du påverkar och som ingår i din yrkesroll.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Markona består av cirka 180 anställda, varav cirka 50 av dessa är tjänstemän.
Du kommer att vara ansvarig för en grupp på sex personer som arbetar med ekonomi, lön och administration.
Du kommer att ingå i ledningsgruppen och rapportera direkt till VD.
Därför ser vi det som ett plus om du tidigare har haft personalansvar samt varit en del av en ledningsgrupp.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
12 mars
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Rekryteringen hanteras av
Poolia

Inga fler liknande jobb tillgängliga