Orexo · Publicerad 21 dec

Är du en driven självständig controller som letar efter en ny spännande utmaning? Då kan du vara rätt person för Orexo. Orexo är ett innovativt bolag som erbjuder en spännande arbetsmiljö och korta beslutsvägar. Här kommer du få möjlighet att följa produkten från idé till marknad.

Arbetsuppgifter

Som controller är du en drivkraft och en initiativtagare när det kommer till ekonomistyrning och planering.
I rollen ska du fungera som inspiratör och pedagog i ekonomifrågor och ska kunna presentera ekonomisk information anpassat till mottagaren. Du arbetar med koncernens budget och prognoser och du har en viktig roll i bokslutsprocessen. Vidare ansvarar du för den löpande rapporteringen till avdelningschefer på Uppsala site och är delaktig i att ta fram månadsrapporter till ledning och styrelse.

Som business controller på Orexo förväntas du arbeta självständig, ta stort ansvar och ha ett stort driv.
I rollen ingår också att stödja företagets chefer med analyser och kalkyler av både produktkostnader och investeringar. Du bidrar till verksamhetens styrning och hjälper till att säkerställa en långsiktig effektivitet. Du kommer även att jobba som controller mot supply chain och produktionen och vara finansavdelningens specialist i företagets supply chain management systemet Nova.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har stort driv och ambitionen att klä verksamheten i siffror. Du är analytisk, noggrann och har förmåga att självständigt driva frågor och processförbättringar.

Vi ser att du har denna bakgrund:
  • universitets- eller högskoleexamen
  • några års erfarenhet av controllerarbete, gärna i ett producerande företag
  • goda kunskaper i och erfarenhet av arbete i system som stödjer företagsintern uppföljning
  • har god insikt i och förståelse för hela förädlingskedjan från råvara till färdig produkt i ett producerande företag
  • förståelse för redovisning och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta inom revision
På Orexo står samarbete, ambition och frihet under eget ansvar i fokus. Vi söker därför dig som är van att arbeta självgående samtidigt som du är en lagspelare. Du kommer att spela en nyckelroll i bolagets löpande interna och externa rapportering och du kommer att i ett team med koncernens redovisningsavdelning och rapportera till Vice President Group Finance, med dig är ni fem personer.

Då du kommer vara i kontakt och hjälpa många av företagets chefer är det viktigt att du är social och utåtriktad. Du gillar kommunikation och att förmedla ekonomisk information på ett pedagogiskt och efter mottagaren anpassat sätt.
Vi tror att du har både helhetssyn och förmåga att se detaljer och har ett stort driv och kommer med lösningar och idéer. Vi ser även att du är noggrann samt förstår vikten av att arbeta i ett börsnoterat bolag där effektivitet och kvalitet går hand i hand. Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav.

Vill du ha en tjänst där du kan påverka och göra skillnad så tycker jag att du ska söka denna tjänst.

Orexo

Orexo utvecklar förbättrade läkemedel baserade på innovativa Drug Delivery teknologier. Inriktningen är främst opioidberoende och smärta men ambitionen är att även verka inom andra terapiområden där vår kompetens och våra teknologier kan skapa värden. Huvudmarknaden är idag den amerikanska marknaden för behandling av opioidberoende där Orexo kommersialiserar produkten Zubsolv®. Övriga produkter kommersialiseras av licensierade partners, inklusive Zubsolv på marknader utanför USA.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
20 jan
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi

Inga fler liknande jobb tillgängliga