PRA Group · Publicerad 26 feb 2021

Har du en lång och bred erfarenhet av redovisning?
Har du goda ledaregenskaper och trivs i en internationell miljö?
Är du driven, strukturerad och målinriktad?

Då kan du vara den redovisningschef vi söker till PRA Group i Uppsala!

Beskrivning av tjänsten

I rollen som redovisningschef leder och fördelar du det dagliga arbetet med personalansvar för fyra medarbetare i redovisningsgruppen. Du rapporterar till Nordic Finance Director som också har placering i Uppsala. Rollen innefattar ett övergripande redovisningsansvar för Sverige, Finland och Norge. Du har mycket kontakt med personer runt om i företaget och även med det europeiska huvudkontoret i Oslo.

Dina huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter:
  • Aktivt leda redovisningsavdelningen.
  • Säkerställa att avdelningens organisation är effektiv utifrån processer, kompetens och arbetsbelastning.
  • Ansvar för att färdigställa och kvalitetssäkra månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Variansanalyser, uppföljning och kommentarer av bokslut.
  • Ansvar för att upprätta årsredovisningar och skattedeklarationer.
  • Kontinuerligt utveckla rutiner och processer inom redovisningsområdet
  • Vara ansvarig för kontakt med revisorer och myndigheter.
  • Intern kontroll, SOX
Vem är du?

Du är civilekonom eller har annan motsvarande högskoleutbildning och minst fem års erfarenhet av redovisning och dokumenterad ledarerfarenhet. För att lyckas i rollen tror vi att du är driven, självgående och utvecklingsinriktad. Du har tidigare ledarskapserfarenhet, trivs i ledarrollen och tycker att det är viktigt. Du trivs både med att arbeta med detaljerna och att se till helheten. Du är ansvarsfull och strukturerad och dessutom driven och engagerad. Du trivs att arbeta i en internationell miljö.

Du har mycket goda kunskaper i Excel och det är meriterande om du har erfarenhet av Oracle, vilket företaget byter till under våren. Vi förutsätter att du har en god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska.

Intresserad?

I denna rekrytering samarbetar PRA Group med Invici.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarige Magnus Nilsson. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
PRA Group är ett börsnoterat (Nasdaq: PRAA) företag med över 5 000 anställda i Europa och USA och är en global ledare när det gäller hantering av förfallna konsumentfordringar.

PRA Group Sverige AB är ett bolag som köper förfallna konsumentfordringar från bl.a. bank och kreditmarknadsbolag. Vi har funnits representerade i Sverige sedan 1993. Idag tillhör vi koncernen PRA Group och finns i 14 länder i Europa och USA. I vår verksamhet söker vi individuellt anpassade lösningar för våra kunder utifrån deras olika individuella ekonomiska förutsättningar.
Läs mer om oss på vår hemsida: www.pragroup.se

PRA Group Sverige har sitt kontor i trivsamma lokaler i centrala Uppsala. Man är 20 medarbetare på kontoret.

På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
31 mars 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom

Inga fler liknande jobb tillgängliga