PharmaControl Mql · Publicerad 2 sept 2019

PharmaControl MQL AB, en del av Eurofins, söker nu en chef för QC (Quality Control) med erfarenhet och intresse utav att leda och utveckla människor. PharmaControl MQL AB är ett kontraktslaboratorium som erbjuder högkvalitativa analystjänster inom mikrobiologi till små och stora företag inom läkemedels-, medical device- och bioteknikindustrin. Vi utför samtliga frisläppningsanalyser inom mikrobiologi men levererar också spännande kundprojekt som innefattar valideringsarbete och mikrobiologiska specialstudier. Vi söker Dig som vill arbeta på ett företag i framkant ihop med vårt QC-team och som ser fram emot möjligheten att få arbeta med nya och etablerade kunder i vår bransch. Om detta låter intressant för dig - följ med oss på vår resa!
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Uppsala. Urval och intervjuer sker löpande under annonstiden så vi välkomnar din ansökan redan idag!

Om tjänsten

På PharmaControl arbetar ca 20 medarbetare fördelade på funktionerna Mikrobiologisk support, Quality Control (QC) och Quality Assurance (QA). Som QC-chef leder du ett team på 10 medarbetare. Du kommer planera, samordna, fördela, prioritera och följa upp QC aktiviteter samt ansvara för att QC rutiner är korrekta och kan följas. Arbetsuppgifterna inom QC-funktionen består bland annat av sterilkontroll i renrum, endotoxinanalys och identifiering och antalsbestämning av mikroorganismer i vatten, produkter och råvaror.

I arbetsuppgifterna som chef för funktionen ingår bland annat att:
 • Leda funktionen som består av 10 medarbetare utöver chef
 • Utveckla medarbetare och verksamhet
 • Planera det dagliga arbetet
 • Ansvara för att de prover som kommer in för analys hanteras inom fastställda tider.
 • Ta fram och följa upp nyckeltal för funktionen
 • Utfärda eller granska de kvalitetsdokument som används i verksamheten, t ex rutiner, metoder avvikelser och protokoll
 • Delta vid GMP-inspektioner från kunder och myndigheter
 • Godkänna laboratorieinköp och fakturor
Som QC-chef ingår du i företagets ledningsgrupp. Arbetet innebär även många roliga kundkontakter samt nationella och internationella kontakter inom vår företagskoncern.

Vem är du?

Vi söker dig som har:
 • Naturvetenskaplig högskoleutbildning, gärna med mikrobiologisk inriktning eller motsvarande
 • Arbetslivserfarenhet från läkemedelsindustri eller liknande verksamhet
 • Erfarenhet av personalledning, gärna inom producerande verksamhet
 • Goda kunskaper om och erfarenhet av GMP
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
 • Det är meriterande om du har kunskap om eller erfarenhet av mikrobiologiskt analysarbete
Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Det är viktigt att du drivs av att utveckla medarbetare och verksamhet. Du har en naturlig ansvarskänsla och trivs i en arbetsledande roll. Arbetet kräver att du kan skaffa dig en överblick och prioritera, samt att du är strukturerad, tydlig och att du har förmåga att delegera. Det är också viktigt att du är serviceinriktad och har god förmåga att se våra kunders behov.

Om verksamheten

PharmaControl är en del av Eurofins Biopharma Product Testing med ca 50 medarbetare i Sverige (Uppsala) och ca 6000 globalt på 34 laboratorier. Eurofins är en av världens största laboratoriegrupper, med kemiska och mikrobiologiska analyser samt digitala tester till kunder inom bland annat lantbruk, livsmedel, läkemedel, miljö och leverantörer av tv-tjänster. Vi är drygt 45 000 anställda och har mer än 650 laboratorier i 45 länder över hela världen. Vi bidrar till global hälsa och säkerhet genom att leverera högkvalitativa analys- och rådgivningstjänster och samtidigt skapa möjligheter för våra anställda och ge värde åt våra aktieägare. Vår verksamhet och våra värderingar bygger på 4 hörnstenar; kundfokus, kvalitet, kompetens och laganda samt integritet (respekt, ansvarsfullhet). Läs mer på www.eurofins.se
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
30 sept 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Hälsa & Sjukvård

Inga fler liknande jobb tillgängliga