Poolia Life Science · Publicerad 21 sept

Till vår kund söker Poolia Life Science nu en konsult inom Bioinformatik. Du kommer arbeta på ett spännande startup företag i Uppsala.

Uppdraget beräknas starta omgående och pågå ca 6 månader med chans till förlängning. Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sökord: bioinformatik, molekylärbiologisk assay, design av primers, probeutveckling, sekvensering

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta inom produktutveckling av en molekylärbiologisk assay och integration av denna i automatiserat format.
I arbetet ingår bl.a.:
  • Bioinformatiskt arbete med utveckling av design av primers, probeutveckling, sekvensering, mm samt testning av detta.
  • Utveckla och programmera design mjukvara, söka i sekvens databaser, samt hitta strategier för probeutveckling.
  • Dokumentera det bioinformatiska arbetet, status, uppnådda mål, risker mm, samt rapportera status.
  • Delta i delprojekt och bidra med bioinformatik delen.
  • Kritiskt granska och godkänna teknisk dokumentation.
Utbildning/erfarenhet

Vi söker dig som har relevant naturvetenskaplig högskoleexamen. Ett krav är att du har industriell erfarenhet av molekylärbiologisk produktutveckling, gärna inom IVD. Du har mer än 3 års dokumenterat erfarenhet av bioinformatikarbete, t.ex. primer design, probeutveckling, sekvensering och liknande. Du är även väl förtrogen med sekvens databaser och har erfarenhet av programmering av design mjukvaror.
Vi ser även att du har minst ett par års dokumenterad laborativ vana och god kännedom om molekylärbiologiska metoder. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av att arbeta enligt regelverk såsom ISO13485 eller GMP. Tjänsten kräver goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och för att passa för uppdraget är du engagerad, driven, flexibel och van att ta egna initiativ. Vidare är du en lagspelare som gillar att arbeta i team. Du är bra på att kommunicera med många olika personer och villig att dela med dig av din kunskap. En förutsättning för att lyckas är att du är strategisk, strukturerad, analytisk och noggrann. Vi letar efter en positiv person som sprider glädje på arbetsplatsen.

Förmåner

Konsultrollen passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens och bredda ditt CV. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät. Vid din sida har du din konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag.
Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Poolia kan erbjuda flera möjligheter till dig som har en biokemisk, kemiteknisk eller naturvetenskaplig bakgrund. Vi arbetar med de främsta av Sveriges läkemedels- och livsvetenskapsföretag. Så, vare sig du är intresserad av mikrobiologi, kemi, regulatoriskt-, miljö- eller kvalitetsarbete, marknad och försäljning har vi en tjänst för dig.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
2 okt
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Rekryteringen hanteras av
Poolia

Inga fler liknande jobb tillgängliga