SJR · Publicerad 15 jan 2021

Till en nyinrättad roll som Business Controller söker vi en person som vill lära känna koncernens verksamheter för att bidra med utvecklande analyser och uppföljningar. Vi är en organisation med lång historik som fortsätter att utvecklas och förändras, det händer alltid mycket hos oss!

Om tjänsten
I rollen som Business Controller hos oss arbetar du på övergripande koncernnivå. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att analysera, följa upp resultat och bevaka koncernens lönsamhet. Du arbetar nära verksamheten för att skapa ökad förståelse för koncernens nyckeltal samt med att öka effektiviteten internt för att nå uppsatta lönsamhetsmål.

Dina arbetsuppgifter innefattar
  • Arbeta med budgetprocessen och budgetuppföljning
  • Arbeta med prognos och prognosuppföljning
  • Analyser av nyckeltal
  • Utveckling av rutiner och processer
  • Utveckla och säkerställa rapportpaket till ledningen
  • Löpande uppföljning och kommunikation av analyser och resultat
Vem är du?
Vi söker dig som har en akademiskutbildning inom ekonomi, samt ca 5 års erfarenhet från arbete med Controllerinriktade uppgifter. Du får gärna ha erfarenhet av att arbeta som konsult, från roller inom revision eller redovisning. Vidare talar och skriver du obehindrat på svenska. En förutsättning för att klara rollen är att du har mycket goda kunskaper i Excel, du är van att bygga egna modeller.

Som person är du analytisk, strukturerad och har lätt för att ta till dig ny information. Du har en utpräglad affärsförståelse och är van vid att arbeta mot deadlines. För att trivas i rollen är det viktigt att du tycker om att samarbeta, ha kontakt med olika typer av människor samt att du vågar utmana och komma med förbättringsförslag. Då en viktig del av arbetsuppgifterna är att förmedla och vara ett bollplank i organisationen kräver rollen en god pedagogisk förmåga.

Ett genuint intresse för mediabranschen är en fördel men framförallt kommer vi att lägga stort vikt vid din personliga lämplighet.

Vad kan vi erbjuda?
För rätt person erbjuder vi intressanta arbetsuppgifter i en framgångsrik och växande koncern. Koncernens ekonomiavdelning sitter i nya, fräscha lokaler i Fyrislund, Uppsala med möjlighet till parkering i anslutning.

Om SDR-koncernen
Ge-Te Media AB är moderbolag till SDR-koncernen och Direktpress-koncernen / Lokaltidningen Mitt i Direkt AB. SDR-koncernen är en av Sveriges största aktörer inom direktreklam och omsätter drygt 400 mkr. Läs mer på www.sdr.se och www.reklog.se
DirektPress-koncernen med Lokaltidningen Mitt i Direkt AB är en av Sveriges största aktörer inom hemdistribuerade gratistidningar med 39 lokaltidningar i framförallt stor-Stockholm och Göteborg och omsätter drygt 300 mkr. Läs mer på www.mitti.se

Ansökan
I den här rekryteringen har SDR valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Charlotta Ezitis Holmström 0766 471 657 alt Fredrik Svensson 0768 559 694. Sista ansökningsdag är 2021-01-20, vi arbetar med löpande urval så välkommen med din ansökan så snart som möjligt! Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.
Varmt välkommen med din ansökan!
För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel: Business Controller
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
20 jan 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga