SJR · Publicerad 3 nov 2021

Som controller hos oss arbetar du nära ledningen och medarbetarna, du leder och samordnar det ekonomiska arbetet i organisationen där ditt arbete bidrar till organisationens tillväxt. Du är mån om att sätta dig in i och förstå hela verksamheten och arbetar proaktivt för att skapa bästa förutsättningar för en affärsmässighet genom att se samband mellan siffermaterial och verksamhetsutveckling. Du har nära kontakt med Medborgarskolans centrala ekonomiavdelning som sköter den löpande redovisningen. Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till regionchefen. Ditt hemmakontor är i Uppsala men det finns även möjlighet att utgå från Medborgarskolans kontor i Västerås.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Leda regionens ekonomiarbete och säkerställa att det följer Medborgarskolans riktlinjer och god redovisningssed
  • Ansvara för ekonomisk uppföljning, analyser, nyckeltal, prognoser, skattedeklaration, budget och årsbokslut
  • Ansvara för administrativa kontroller av folkbildningens verksamhetsrapportering och delta i regionens arbetsgrupp för internkontroll
  • Ansvara för kontakt mot bank, revisorer, försäkringsbolag och övriga externa partners och medverka i avtalsskrivningar
  • Bistå regionchef i hennes övergripande ansvar för verksamhetens utveckling och löpande förvaltning och ekonomiska beslutsunderlag, analyser och rapportering till ledningsgruppen, styrelsen och förbundskansli
  • Bistå verksamheten med råd och stöd kring ekonomifrågor samt leda utvecklingsarbete inom ekonomiområdet
Vem är du?

Du har en högskoleutbildning, eller motsvarande, med inriktning mot ekonomi samt erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete, exempelvis från revisionsbyrå, som controller eller redovisningsekonom. Du har mycket god systemvana och är kunnig inom Excel. Goda kunskaper i svenska i tal och skrift är en förutsättning för att klara tjänsten.

Som person är du driven, strukturerad, och ansvarsfull med en god analytisk förmåga. Du har förmågan att presentera och kommunicera ekonomisk information på ett lättillgängligt och pedagogiskt sätt. Vidare trivs du med att växla mellan strategiskt och operativt arbeta, att arbeta med så väl enkla som komplexa arbetsuppgifter. Du har lätt för att samarbeta men trivs också med att självständigt planera, organisera och genomföra ditt eget arbete.

Det är meriterande om du har kunskaper och förståelse för att arbeta i den ideella sektorn

Ansökan
I den här rekryteringen har Medborgarskolan valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Charlotta Ezitis Holmström, 0766 471 657 alt Viola Hammar 0766 471 658. Vi intervjuar löpande, ansök gärna så snart som möjligt, senast 2021-11-30. Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post. Varmt välkommen med din ansökan!

Om Medborgarskolan
Medborgarskolan är ett av Sveriges större studieförbund. Våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år närmare en miljon deltagare. Verksamheten är öppen för alla och vi förenar trivsamma lärandeformer med krav på hög kvalitet och kompetens.

Vi vill som arbetsgivare att våra medarbetare ska ha en balans i livet. Vi står för arbetsglädje och ett kollegialt medarbetarskap utifrån vår humanistiska värdegrund.

Medborgarskolan Mälardalen är en ideell förening som förutom traditionell folkbildning även bedriver utbildning mot företag samt uppdragsverksamhet mot kommun och myndigheter. Medborgarskolan Mälardalen omfattar Sörmlands, Västmanlands samt Uppsala län. Läs mer på www.medborgarskolan.se
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
2 dec 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga