Sveriges Lantbruksuniversitet · Publicerad 3 juli

För Sveriges lantbruksuniversitets räkning söker vi nu en drifttekniker. Du erbjuds en spännande tjänst i en organisation som värdesätter lärande och utveckling. Tjänsten är på heltid och start sker enligt överenskommelse. Arbetsplatsen finns på Ultuna, där IT-avdelningen huserar i nya fina lokaler med naturnära omgivning. Inledningsvis kommer du att vara anställd som konsult hos Poolia och för rätt person kan möjlighet till anställning hos SLU finnas, då behov av denna tjänst finns fortsättningsvis.

IT-avdelningen är en del av universitetsadministrationen vars uppgift är att ge service och verksamhetsstöd till i första hand SLU:s institutioner. IT-avdelningen har till uppgift att leverera IT-lösningar inom SLU och att stödja personal och studenter i IT-frågor. Inom IT-avdelningen arbetar ca 90 personer på fem orter i landet.

Urval och intervjuer sker löpande under processen, varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Arbetsuppgifter

Som drifttekniker kommer du arbeta med drift och förvaltning av både fysiska och virtuella system främst från Microsoft men även andra operativsystem. I rollen ingår även löpande säkerhetsarbete samt problemavhjälpning på operativsystem och installerade applikationer. Drift och förvaltning av SLU:s lagringssystem inklusive backuper är också en del av arbetsuppgifterna.

Du kommer även att arbeta med:
 • installation
 • konfiguration
 • uppdatering
 • övervakning.
Utbildning/erfarenhet

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av felsökning och förvaltning samt systemadministration av Microsoftprodukter i en större organisation. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Du som söker har mycket god erfarenhet av främst Microsofts serverplattformar och dess interaktion mot andra system. Du har god erfarenhet av arbete med Microsoft SQL-databaser samt erfarenhet av arbete i ärendehanteringssystem. Vi ser även att du har erfarenhet av att arbeta enligt ITIL.

Meriterande:
 • god erfarenhet av SCOM, SCSM, CM och Orchestrator
 • god erfarenhet av integration, automation och systemarbete
 • erfarenhet av Netapp lagringssystem
 • god erfarenhet av Azure
 • erfarenhet av arbete med Hyper-V och/eller VMware
 • erfarenhet av Linux/Unix
 • erfarenhet av arbete i projektform.
Som person tror vi att du är flexibel och initiativrik, samt villig att ta dig an nya utmaningar, ibland utanför ditt nuvarande kompetensområde. Du är strukturerad och kan planera och prioritera arbete, både dagligen och i projektform. Din kommunikativa sida är god och du kan anpassa språket efter mottagare så att ni förstår varandra och kan lösa problem effektivt. Självklart är du också en problemlösare som kan förstå kundens problem, finna en lösning och förmedla den till kunden på ett pedagogiskt sätt. Du sitter inte nöjd med en fungerande lösning utan strävar hela tiden efter att kontinuerligt förbättra och utveckla arbetsmetoder och IT-miljön.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vi vet att framgångsrika företag byggs av ambitiösa människor. Människors drivkrafter, ambitioner och sammanhanget de hamnar i avgör vad de kan åstadkomma. Poolia hjälper varje år tusentals människor att göra karriär genom våra rekryterings- och uthyrningsuppdrag, både till privata företag och verksamheter inom den offentliga sektorn. Vi lägger dagligen upp både nya jobb och tips till dig som arbetssökande - gå in på poolia.se och sök jobb inom Administration, Ekonomi, HR och Lön, Sälj och Marknad, Life Science, IT, Engineering, Offentlig marknad och Executive Search.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
5 aug
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Rekryteringen hanteras av
Poolia