Trafikverket · Publicerad 11 nov 2019

Arbetsuppgifter
Som säkerhetspecialist stödjer du främst distrikt Öst/Stockholm i frågor gällande i huvudsak el-och trafiksäkerhet järnväg. Det innebär att du arbetar med att stödja projektledningen med allt från projektplanering till genomförande och uppföljning. I rollen ansvarar du för de arbetsuppgifter, frågeställningar och samordning som behövs inom dina områden. Du kommer även stödja distriktsledningen med uppföljning, sammanställning och analys.

I dina arbetsuppgifter ingår t ex att:
  • Bidra i projektets arbete med riskanalys, projektspecifikation, kontrollprogram
  • Medverka vid framtagande av förfrågningsunderlag och upphandling av leverantör
  • Granskning av t ex säkerhetsplaner och arbetsmiljöplaner
  • Stödja vid rapportering och hantering av olyckor, tillbud och avvikelser
  • Bidra med erfarenhetsåterföring i strategiska frågor
Hos oss har du bra möjligheter att utvecklas, både genom ökat ansvar i form av olika komplexa projekt, men även i din yrkesroll. Vi delar hela tiden erfarenheter, förbättrar våra arbetssätt och tänker nytt.

Då vi är en nationell organisation så förekommer det resor i Sverige och en stor del av arbetet sker via Skype.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:
  • har eftergymnasial utbildning kopplat mot järnväg eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har erfarenhet av arbete med trafiksäkerhetsfrågor inom järnväg
  • har kunskaper om svenska lagar, regler och föreskrifter som gäller inom el- och trafiksäkerhet järnväg
Det är meriterande om du:
  • har erfarenhet av projektledarstöd inom exempelvis järnvägsprojekt
  • har erfarenhet av kontraktsuppföljning och kontroller inom trafiksäkerhet järnväg
Som person drivs du av att vilja förbättra el- och trafiksäkerhetsarbetet inom järnväg. Du tar initiativ och ser lösningar ur ett helhetsperspektiv. Vi som jobbar inom enheten finns på olika ställen i landet, så förmåga att vara självgående, d.v.s. kunna planera, prioritera, genomföra och slutföra uppdrag är nödvändigt. Du är skicklig på att bygga förtroendefulla relationer och hantera olika intressen. Det innebär till exempel att du är kommunikativ, lyhörd samt har god samarbetsförmåga. Du kommer att arbeta i många olika investeringsprojekt och är därför flexibel i ditt förhållningssätt och kan anpassa dig till rådande situationer och omständigheter.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Tester kommer vara som en del i denna rekryteringsprocess.

Intervjuer är planerade att hållas på Trafikverkets kontor i Solna Strand vecka 50.

Placeringsorter: Solna, Uppsala, Eskilstuna, Västerås, Linköping, Örebro.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-11-25

Upplysningar

Rekryterande chef Tomas Norrström
0101231993

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

SACO Roxan Saleh
0101236222
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
25 nov 2019
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Säkerhet & Skydd

Inga fler liknande jobb tillgängliga