Värmdö Kommun · Publicerad 27 nov 2019

Fastighetsavdelningen inom Samhällsbyggnad- och tillväxtsektorn ansvarar för drift och underhåll av kommunens verksamhetslokaler som t.ex. förskolor, skolor, äldreboende och förvaltningslokaler. Totalt förvaltar fastighetsavdelningen ca 205.000 kvm där merparten är kommunens verksamhetslokaler men i uppdraget ingår även kommunens kommersiella lokaler, där bland annat Gustavsbergs hamn ingår. Fastighetsavdelningen har idag 18 medarbetare och består utav tre enheter; byggprojektenheten, fastighetsdriftenheten samt enheten för fastighetsförvaltning. Verksamheterna är i kontinuerlig förändring och utveckling och till enheten för fastighetsförvaltning söker vi därför nu en fastighetsförvaltare.

Om tjänsten

I rollen som fastighetsförvaltare har du en nyckelroll på Fastighetsavdelningen med resultat-, budget- och kundansvar inom ett eller flera förvaltningsområden. Du ansvarar för hyresförhandlingar och avtalsskrivningar med kommunens hyresgäster vilket till största delen består utav kommunens egna verksamheter. Fastighetsförvaltaren gör ekonomiska kalkyler för fastigheter under dennes ansvarsområde, tar fram underlag för budget och är högst delaktig i Fastighetsavdelningens budgetprocess. Vidare, planerar och ansvarar du för att underhållsåtgärder och anpassningar av lokalerna utförs i samråd med drift- och teknikgruppen. I rollen ingår även att ansvara för hyresgästanpassningar tillsammans med byggprojektenheten samt vid behov delta i byggprojektmöten. Du rapporterar till Fastighetschefen.

Vem är du?

Vi söker dig som är utbildad fastighetsförvaltare, fastighetsekonom eller har annan relevant utbildning som kommunen bedömer likvärdig. För att lyckas i rollen behöver du ha arbetat som fastighetsförvaltare minst tre år eller fastighetsstrateg/fastighetsekonom minst fem år. Vi ser gärna att du har goda kunskaper inom hyresjuridik och fastighetsekonomi samt erfarenhet av uthyrning av kommersiella lokaler. Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet från en politisk styrd organisation och/eller kunskaper om LOU. B-körkort är ett skallkrav för tjänsten då det i ditt arbete ingår att göra besök till de fastigheter du ansvarar för.
Du är självgående, strukturerad och planerar och organiserar ditt arbete på ett realistiskt sätt. Du förstår strategier och prioriteringar inom verksamheten och tillämpar denna kunskap för att uppnå mål. Rollen som fastighetsförvaltare innebär många olika kontaktytor. Det är därför viktigt att du agerar utåtriktat och skapar förtroende hos utvalda kunder/relationer. Du förstår vikten av kommunikation och information och är duktig på att kommunicera på ett tydligt och enkelt sätt i både muntlig och skriftlig form. Du lyssnar på ett effektivt sätt, försöker först förstå och sedan förstås.

Om verksamheten

Värmdö kommun samarbetar med Poolia i denna rekrytering. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Vänta därför inte med att söka tjänsten! Har du frågor gällande tjänsten går det bra att kontakta rekryteringskonsult Stefan Bölin 072-0708096 eller stefan.bolin@poolia.se alternativt researcher Emily Knight 072-0708567 eller emily.knight@poolia.se.
Välkommen med din ansökan!

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.
I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
6 jan 2020
Ort
Värmdö
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Fastighet

Inga fler liknande jobb tillgängliga