Värnamo Kommun · Publicerad 23 dec 2020

Värnamo är inom överskådlig tid 40 000 invånare, d.v.s. nästan 5 000 fler Värnamobor. Bl.a. därför behövs fortsatt stora och intressanta utvecklingsprojekt när det gäller byggande av bostäder, skolor, lokaler för vård/omsorg, fritidsanläggningar, etc.

Vi söker en Fastighetschef som vill vara med att bygga "Framtidens stad" och ta övergripande ansvar för kommunens kort- och långsiktiga lokalförsörjning, d.v.s. tillse att alla verksamheter har ändamålsenliga och bra lokaler, vilket innebär såväl egna, som hyrda lokaler. Fokus i tjänsten är nyetableringar och nybyggnationer som drivs tillsammans med organisationen.

I ansvaret ingår förstås även fastighetsförvaltning och fastighetsunderhåll på fastighetsbeståndet. Som Fastighetschef ingår man i ledningsgruppen för Tekniska förvaltningen och rapportera till Förvaltningschef. I Fastighetsavdelningen ingår totalt ca 90 personer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter är:
  • Leda och utveckla fastighetsverksamheten, organisation och medarbetare.
  • Strategisk långsiktig utveckling och planering av kommunens lokalbehov.
  • Med stöd av projektledning aktivt leda och driva nyetableringar , ny-, om- och tillbyggnad av kommunala fastigheter, såsom; projektering, upphandling, entreprenadkontroll, byggledning, uppföljning etc.
  • Tillsammans med bitr chef övergripande leda drift och förvaltning av kommunens fastigheter
  • Ledningsgruppsarbete i Tekniska förvaltningen.
  • Förvaltningsfrågor (in- och uthyrning, uppsägningar, ekonomi, underhållsplanering, skador)
  • Arbetsuppgifter kopplade till personal, ekonomi, arbetsmiljö och dess utveckling.
  • Säkerställa att lokaler uppfyller externa krav kring energi, tillgänglighet, trygghet, brand- och fysisk säkerhet etc.
Vi erbjuder en intressant tjänst där du tillsammans med engagerade och kompetenta medarbetare får möjlighet att ta fram och omsätta strategiska planer i praktisk handling . Du blir med andra ord en viktig kugge i samhällsutvecklingen och bidrar till en bra vardag och ett bra liv för de som bor och jobbar i Värnamo kommun.

Vi vill att du har kompetens motsvarande lämplig akademisk ingenjörsutbildning. Minst fem års erfarenhet från ledande befattning från byggsidan önskas där du arbetat med nyetableringar/nybyggnationer/byggprojekt.

Vi ser gärna att du även framgångsrikt arbetat med fastighetsförvaltning, -drift, arkitektur/planarbete, byggnation samhällsplanering.

Grundförutsättningar i tjänsten är djupa kunskaper inom nyetablering/nybyggnationer/byggprojekt, samt gärna även förvaltning/underhåll/drift av fastigheter. Du behöver förstås kunskaper om lagar/juridik kring fastigheter, ekonomi, samhällsplanering/planarbete, upphandlingar.

Att förstå offentlig verksamhet är en stor fördel.

För att lyckas i tjänsten vill vi att du är affärsmässig och skicklig på att etablera och utveckla långsiktiga och professionella relationer. Du är vidare en kommunikativ och resultatorienterad ledare som med driv och problemlösningsförmåga omsätter strategier i planer och handling.

Vi önskar ett coachande ledarskap som skapar engagemang, arbetsglädje och utveckling i organisationen och hos dina medarbetare.

Vill du vara med att bygga framtidens stad? Välkommen med din ansökan.

Arbetstider: Heltid

Anställningsform: Tillsvidare

Placeringsort: Värnamo

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan Tjänsten söker du direkt på www.codeq.se under rubricerad tjänst senast 7 januari 2021.

I denna rekrytering samarbetar Värnamo kommun med Codeq AB. Information lämnas av Christer Johansson, 0393 - 77 99 95.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Värnamo kommun mitt i Småland är en tillväxtregion och har ett framgångsrikt näringsliv och en hög sysselsättning. Värnamo är utsedda till Årets kommun 2016. Goda kommunikationer och en väl utbyggd offentlig service kännetecknar vår expansiva kommun med ca 35 000 invånare.

Visionen är: "Värnamo kommun, den mänskliga tillväxtkommunen - 40.000 invånare år 2035".
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
19 jan 2021
Ort
Värnamo
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Fastighet
Underkategori
Teknisk förvaltare

Inga fler liknande jobb tillgängliga