Ahlsell Ahlsells · Publicerad 24 juni 2020

Arbeta både operativt och strategiskt som Chef för tjänstelogistik för region mellan på Ahlsell.

Vi söker dig med erfarenhet från logistik och som med en stark drivkraft vill utveckla Ahlsells Tjänst- o byggplatslogistik. I rollen arbetar du både med strategiska och operativa frågor med en variation av helhet och detaljer.

Välkommen med din ansökan redan idag!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Chef Tjänstelogistik är en ny och omväxlande roll på Ahlsell och här öppnas möjligheten till att vara med att utveckla företagets byggplatslogistiksatsning som skapar värde i Ahlsells kunders processer.

Du rapporterar till Regionchefen och ingår i regionens ledningsgrupp. I rollen ingår många olika kontaktytor både internt och externt.

Ahlsell har flera kontor i region Mellan och därför kan du utgå från Örebro, Karlstad, Västerås eller Eskilstuna.

Dina framtida arbetsuppgifter

Som Chef Tjänstelogistik är du övergripande ansvarig för att utveckla regionens logistiktjänster med byggplats- och industrilogistik samt optimera transport- och fraktlösningar med fokus på kundnytta och kostnadseffektivitet.

Du kommer att arbeta operativt samt strategiskt och i nära samarbete med kunderna (byggherrar, huvudmän, industrier mm) att etablera och driftsätta kundunika logistiklösningar som skapar mervärde för kunderna. Självklart kommer du att arbeta nära och tillsammans med Ahlsells försäljningsorganisation där ditt samarbete med de kundansvariga säljarna och de nationella KAM:arna kommer att vara viktiga för att identifiera nya affärsmöjligheter.

Du kommer att nätverka, samarbeta och kunskapsöverföra lärdomar samt best practice med de övriga regionernas Chefer inom Tjänste-/Bygglogistik och berörda kollegor.

Exempel på arbetsuppgifter
  • Specificera, sätta upp och implementera logistiklösningar såsom bygglogistikprojekt och industrilogistik.
  • Stödja säljare i införsäljningen av logistiklösningar.
  • Utföra enklare logistikanalyser och agera problemlösare vid utmaningar i logistikprojekt.
  • Identifiera affärsmöjligheter inom ditt ansvarsområde.
  • Delta aktivt i regionens affärsplanering och segmentens verksamhetsplaner.
  • Ansvara för debitering av logistiktjänster och frakter i regionen.
  • Ansvara för avstämning av fakturering från logistikleverantörer av logistiktjänster.
  • Planera/utföra resurser/bemanning/tjänster i byggplatslogistikprojekt men också förrådslösningar och industriprojekt.
  • Ekonomisk uppföljning av kundunika logistikprojekt såsom byggplatslogistikprojekt samt industrilogistik.
ROLLEN INNEBÄR I KORTHET

Du kommer utöver tjänstelogistik även leda vårt regionala lager med en lagerchef och fyra lagermedarbetare. Vid större bygglogistikprojekt ansvarar du ytterst för att rekrytera och organisera samtliga projektresurser, såväl inhyrda som Ahlsell-anställda, som krävs för att kostnadseffektivt leverera projektet med hög kvalitet.

VEM ÄR DU?

Du har flera års erfarenhet från att sätta upp och etablera logistiktjänster, gärna inom byggbranschen eller liknande. Du är van att leda projekt och trivs i att utveckla och att leda andra. Du har tidigare arbetat med uppföljning av resultat och nyckeltal.

Som person har du en stark egen drivkraft, är analytisk och idérik med stort resultat- och affärsfokus. Inget projekt kommer att vara det andra likt vilket kommer att ställa stora krav på att du har förmågan att leda, utforma, implementera specialdesignade kundlösningar där du är nyckeln till ett väl fungerande samarbete mellan kund, Ahlsell, externa kundspecifika leverantörer, speditörer mm.

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
TNG Tech: Specialister på fördomsfri och vetenskaplig teknikrekrytering TNG Tech är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på vetenskaplig och fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar och vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Vi rekryterar ingenjörer och tekniker eller hyr ut konsulter inom tre områden - Engineering, Production och Supply Chain Management. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG Tech, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/tech-ingenjor-teknik Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Tech här: https://www.tng.se/tech
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga