ICA affärsservice · Publicerad 15 nov 2021

Koncernekonomi är en del av ICA Affärsservice. I ditt team har du kvalificerade redovisningsekonomer och verksamhetsutvecklare som jobbar i Financial Controlling-processerna för ICAs helägda bolag. Du kommer att ha affärsansvaret för att onboarda nya uppgifter till teamet samt stötta i genomlysning av processer och driva process- och verksamhetsutvecklingen.

Vi söker dig som haft en ledarroll och har erfarenhet av redovisning, gärna i en roll som controller. Här kan du inspirera, arbeta strategiskt med breda gränssnitt, bistå med din redovisningskompetens samt driva frågor till beslut.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden som chef för onboarding och verksamhetsutveckling

Du kommer att ha affärsmässigt ansvar vid övertagande av uppgifter från centrala Business Control till Koncernekonomi. Onboardingen av nya uppgifter kräver en genomlysning för att renodla er verksamhet. Utgångspunkten är att uppgifter ska utföras där de görs bäst och ni är bäst på Financial Controlling.

Du får ett nära samarbete med controllers inom ICA Sverige samt CFOs inom de helägda koncernbolagen. Arbetet innebär också ett nära samarbete med övriga delar av Affärsservice.

Kort om innehållet i din roll
  • Personalansvar
  • Coachning, bollplank och redovisningsmässig kompetens till teamet
  • Affärsmässigt ansvar vid övertagande av uppgifter
  • Ansvar för genomlysning av övertagna Financial Controllingprocesser
  • Leda den långsiktiga verksamhetsutvecklingen samt driva utvecklingsfrågor kring automation, ERP (Agresso) etc inom Koncernekonomi
  • Vara visionärt och strategiskt bollplank till chefen för ICA Koncernekonomi
  • Dela ansvar för administrativa uppgifter med chefen för ICA Koncernekonomi
Du kommer till ett positivt team som inspireras av utmaningen att renodla och utveckla sina uppgifter.

Du rapporterar till chefen för ICA Koncernekonomi

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som har haft en ledarroll och helst också chefsroll innefattande personalansvar. Du kommer från redovisning och controlling, brinner för de finansiella processerna och har företrädesvis även drivit verksamhetsutveckling på ekonomiområdet.

Du är något mer än normalvass i Excel och är van användare av även Word och Powerpoint. Meriterande är om du arbetat hands on i Agresso och någon form av visualiseringsprogram.

Personliga egenskaper

Vi tror att du har helikopterperspektiv samt förmåga att tänka visionärt och kreativt utan att tappa verklighetsförankringen.

Ditt intresse för ledarskap bottnar i glädjen att utveckla människor och organisationer och du har lätt för att skapa engagemang kring era mål.

Du är prestigelös vilket inte motsäger att du är tydlig och står upp för de frågor du tycker är viktiga.

Vad erbjuder företaget dig?

Inom ICA finns ett stort fokus på medarbetarutveckling och möjligheter till intern rörlighet. Din företrädare har lämnat för en annan roll i bolaget och dina medarbetare har gjort interna karriärer.

Som ICA-anställd har du rabatter i butikerna, friskvårdsbidrag samt personalförmåner via ICA-banken och ICA Försäkring. ICA är knutna till förmånsportalen Benify.

Placeringsort

Västerås, centralt. Nära buss och tåg.

Om ICA Koncernekonomi

ICA Koncernekonomis uppdrag är att erbjuda mycket prisvärda ekonomitjänster med god kvalitet, värdeskapande finansiell controlling och att genom hög ICA-kunskap och ekonomisk kompetens säkra korrekt finansiell hantering av nya affärer.

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Håkan Holmberg, 073-394 55 52, hakan.holmberg@meritmind.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process. Vid de flesta tillsättningar görs också en Bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Undvik känsliga personuppgifter som civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning i din ansökan.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Chefsbefattningar

Inga fler liknande jobb tillgängliga