Meritmind AB · Publicerad 15 sept

Meritmind söker för kunds räkning en koncernredovisningsekonom för ett konsultuppdrag med start omgående och som pågår cirka sex månader med möjlighet till förlängning/fast anställning. Kunden är ett producerande bolag i Mälardalen.

Vi söker dig som har god kunskap inom redovisning och skatt och som tidigare jobbat på koncernnivå. Du arbetar proaktivt mot företagets intressenter med support för att se till att processer fungerar och att leveranser sker i tid samt arbetar aktivt med att identifiera, utvärdera och genomföra processförbättringar

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Säkra upp att K3, IFRS samt företagets redovisningspolicy och internkontroll följs
  • Aktivt arbeta med årsredovisning, kontoavstämningar rapportering inom koncernen, avstämningar personalreskontra och validering av bokföringsunderlag
  • Vara kontaktperson för externa revisorer
  • Ansvara för skatterelaterade uppgifter såsom inkomstskatt, moms, personalrelaterade skatter, deklaration samt skatterapportering inom koncernen
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig med civilekonomexamen. Du bör ha minst 5-10 års arbetslivserfarenhet som redovisningsekonom och pratar och skriver flytande engelska. Ett krav är att du tidigare arbetat med koncernredovisning och då gärna på ett större och internationellt företag.

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen är du stresstålig, uppmärksam på detaljer och har för vana att arbeta proaktivt.

För att trivas i konsultrollen är det viktigt att du har en utvecklad känsla för affären och verksamheten, att du har en god förståelse för detaljerna utan att tappa helhetsperspektivet samt att du har en förmåga att snabbt sätta dig in i utmanande uppgifter.

Placeringsort: Mälardalen

Om Meritmind AB

Meritmind är konsultföretaget för kvalificerade tjänster inom ekonomiområdet. Vi bistår företag och organisationer med interimstjänster, rekrytering & ledarskap samt rådgivning. Från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås och Linköping hjälper vi kunder i hela Sverige och internationellt. Företaget som grundades år 2000 har idag mer än 200 medarbetare.

Meritmind har utsetts till Gasellföretag (DI), Superföretag (Veckans Affärer) samt tillsammans med Brightby, "Snabbväxare" på Tillväxtlistan (Affärsvärlden/Ahrens). Meritminds grundare och vd, Helena Casserlöv-Kvist, utsågs till "Årets företagerska" under Beautiful Business Award 2011, blev nominerad till "Alla tiders entreprenör" av Svenska Dagbladet (2014) och har utsetts till en av Sveriges mäktigaste kvinnliga entreprenörer i Veckans Affärer 2014, 2015 och 2016.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
14 nov
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Rekryteringen hanteras av
Meritmind AB