Academic Work · Publicerad 31 mars 2021

Nu öppnar vi upp för vårt Talangprogram tillsammans med Volvo i Braås! Vi söker dig som är i början av din karriär, besitter genuint intresse för konstruktion och som är intresserad av ett skräddarsytt utvecklingsprogram. Välkommen med din ansökan!

Information om uppdraget

Vi söker nu för Volvos räkning ett flertal ingenjörer till vårt gemensamma Talangprogram. Talangprogrammet kommer att skräddarsys utifrån dina tidigare kunskaper och erfarenheter och är en del Volvo Construction Equipments kompetensförsörjning. Under Talangprogrammet kommer du även att coachas av din konsultchef samt få stöttning av en mentor på plats. Alltsammans syftar till att ge dig de allra bästa förutsättningarna att utvecklas i rollen!

Volvo CE i Braås genomsyras av Braås-andan som beskrivs av de anställda med stor passion. Fokus ligger på samarbete och gemensamt ansvar, både inom de enskilda avdelningarna men även mellan avdelningar. "Hela Braås samarbetar" beskriver en av Talangprogramets rekryterande chefer.

Volvo CE lägger stor vikt vid att främja en hållbar framtid, vilket verkligen märks i Braås. Målet är att bygga morgondagen, en renare och smartare värld. Visste du att de exempelvis var först inom branschen med att ha en fossilfri fabrik?

"Mitt val att börja på Volvo CE är det bästa som jag har gjort! Här har jag fått komma i kontakt med flera olika kollegor och fått testa på varierande arbetsuppgifter. Sedan jag började 2007 har jag varje dag blivit stimulerad av vår höga tekniska nivå och alltid känt mig välkommen av mina kollegor som numera är goda vänner, ja nästan som en andra familj" svarar Jennie som kan bli din framtida kollega.

Du erbjuds
 • En fot in på ett företag som vill satsa på dig och din utveckling
 • Skräddarsydd utbildning parallellt med din tjänst för att optimera just din utveckling
 • Personlig coachning från din konsultchef på Academic Work likväl som från din närmsta kontaktperson på Volvo
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

För Talangprogrammet rekryterar vi till två team, där du baserat på intresse och tidigare erfarenhet kommer att få arbeta i ett av dessa två.

I ena teamet är de tio personer som arbetar med både traditionella- och autonoma dumprar. Du ingår i tätt samarbete mellan de olika avdelningarna och kommer dessutom vara mycket på plats i produktionen för att jobba med produktionsteknik. I det här teamet arbetar de både med hydraulik och elinstallationer, vilket kombinerar intressanta utmaningar och möjligheter.

I andra teamet är de ca tio personer som arbetar med dumprar och hjullastare. Som konstruktör nyttjar du Catia och samarbetar tätt ihop med beräkningsavdelningen där ni gemensamt fokuserar på att livslängdskraven uppfylls. Dessutom kommer du att ha många kontaktytor, både med underleverantörer och andra avdelningar.

Vi söker dig som
 • Avklarad examen som Civilingenjör eller Högskoleingenjör inom maskinteknik
 • Erfarenhet av CAD, antingen från utbildning eller arbetsliv
 • Obehindrade kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
 • B-körkort
Det är meriterande om du
 • Tidigare har arbetat som konstruktör
 • Har arbetat praktiskt i industri
 • Erfarenhet eller utbildning inom elkonstruktion eller hydraulik
Som person är du:
 • Initiativtagande
 • Samarbetsförmåga
 • Ansvarstagande
 • Flexibel
Övrig information
 • Start: September
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Braås
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Volvos önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Volvo CE är ett lokalt företag med internationell prägel. De är huvudort för ramstyrda dumprar som tillverkas i Braås och i Brasilien. Dessutom arbetar man i Braås med att produktutveckla hjullastare med nära samarbete med Eskilstuna. Volvo lägger stort fokus på miljö, vilket även återspeglas i Braås. Braås var dessutom först inom sin bransch med att vara helt fossilfria i fabriken. Här i Braås bygger Volvo CE morgondagen, där du har möjlighet att vara med.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Löpande
Ort
Växjö
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga