Trafikverket · Publicerad 17 okt

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 700 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.
Projektingenjör investering

Arbetsuppgifter
Vi söker en projektingenjör till Investering i Växjö.

Som projektingenjör medverkar du i väg- och järnvägsprojekt där du är ett stöd till projektledaren i arbetet med att leda, styra och följa upp investeringsprojekt från projektering till byggande av väg och järnväg. Du medverkar vid olika leverantörsmöten, hanterar underrättelser och driver och bereder projektfrågor inför projektbeslut. Som projektingenjör arbetar du även med
  • prognoser och kostnadsuppföljningar
  • tidplaner för projektets olika behov
  • risk- och säkerhetshantering samt trafikpåverkan
  • kvalitets, miljö och arbetsmiljö.
Ytterligare arbetsuppgifter är att strukturera och administrera projekten i projektsystemen så att projekten uppfyller gällande rutiner och arbetssätt samt hantera projektens fakturor och säkerställa projektens fakturaflöden.

Kvalifikationer
Vi söker dig med högskoleexamen om minst 180 hp / 120 p inom teknik eller anläggning. Alternativt har du annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig.

Du har minst 6 månaders arbetslivserfarenhet som projektingenjör från bygg- och anläggningsbranschen och/eller statlig verksamhet. Det är meriterande om du arbetat i både plan- och byggskede samt om du har erfarenhet av riskhantering, tidsplanering och ekonomihantering i projekt. Har du tidigare erfarenhet som projektingenjör hos Trafikverket är det meriterande. För arbetet krävs också att du har körkort för personbil.

Vi söker dig som har mycket goda kunskaper i MS Office samt systemen Agresso, PLS2 och CDI samt goda kunskaper i riskhanteringssystemet Exonaut. Du har också goda kunskaper i att hantera och strukturera projekt enligt Trafikverkets investeringsprocess PPI.

För att lyckas i rollen som projektingenjör är du analytisk och initiativtagande i ditt arbete, kan arbeta självständigt och strukturerat. Då du har många kontakter internt och externt krävs att du är kommunikativ och har en god samarbetsförmåga. Vi ser gärna att du är bekväm med att prata inför andra och har god förmåga att utrycka dig i tal och skrift på svenska. Vidare är du flexibel i ditt sätt och ser möjligheter i förändringar.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2016-10-23

Upplysningar

Enhetschef Jan Magnusson
010-123 1993

Saco Bengt Fridell
010-123 6815

ST Airi Larsson
010-123 6243

SEKO Dennis Ryd
010-123 8466
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga