Trafikverket · Publicerad 23 sept

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
Förarprov utgör en självständig resultatenhet i Trafikverket med ca 410 medarbetare fördelade på tre avdelningar. Varje avdelning består av 6-12 förarprovskontor och leds av en avdelningschef. Verksamheten på förarprovskontoren leds av en kontorschef.
Trafikinspektör, utbildad

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter blir i huvudsak att förrätta förarprov för körkort.

Trots att du tillhör en arbetsgrupp kommer du oftast att arbeta ensam utifrån ett i förväg fastställt schema. Arbetet är förenat med resor.

Kvalifikationer
Du ska vara utbildad trafikinspektör och ha behörighet att förrätta körprov för B- körkort.

Det är meriterande om du har behörighet att förrätta körprov för fler körkortsbehörigheter, men inget krav.

Du bör också vara van att arbeta med PC och ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.

Du ska kunna föra samtal på engelska och det är meriterande om du även behärskar ytterligare språk.

Eftersom arbetet att förrätta förarprov är myndighetsutövning ställs mycket stora krav på dina personliga egenskaper.

Du måste vara analytisk, ha förmåga att se helheter och kunna fatta beslut även i pressade situationer. Du måste vara flexibel, lyhörd och ha förmåga att sätta dig in i andras situation.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2016-09-30

Upplysningar

Kontorschef Pehr Gullbrandsen
010-123 9848

ST Klas-Ove Kindlund
010-123 9890

Saco Christina Eklööf
010-123 6759

SEKO Magnus Holmström
010-123 9888
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga