Visma · Publicerad 26 nov 2021

Visma expanderar kraftigt, inte minst på den svenska marknaden och består enbart i Sverige av ca 40 juridiska enheter. Därför behöver vi utöka med en medarbetare till ekonomifunktionen för det svenska Holdingbolaget.

Visma är en av Europas mest expansiva tech-koncerner och är en ledande leverantör av affärskritisk programvara för ett mer effektivt och motståndskraftigt samhälle. På Visma erbjuder vi dig en snabbrörlig och vänlig miljö med stor möjlighet att påverka. Vi tror att engagemang skapas genom utmaningar, trygghet och flexibilitet.

Om rollen
Din roll kommer vara konsultativ med många olika kontaktytor tvärs över Vismas organisation. Du agerar stöttepelare för de olika dotterbolagens ekonomifunktioner och fungerar viss del som en intern redovisnings och revisionsbyrå. Det är ett spännande och varierande uppdrag där du kommer få stor insikt i både nya och befintliga bolag inom Visma Group. Du rapporterar till Finance Director Sweden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Budgetuppföljningar och nyckeltalsanalyser av de svenska dotterbolagen.
  • Stödja dotterbolagen i budget och forecast processer.
  • Vid behov stötta dotterbolagens ekonomifunktioner i samband med månadsrapportering och årsbokslut.
  • Onboarding av nya bolag i koncernen (implementering av interna månadsrapporter, rutiner, cashpool etc).
  • Leda och driva implementationsprojekt av interna affärssystem.
Om dig
Då vi till viss del fungerar som en intern redovisnings och revisionsbyrå söker vi en utåtriktad person som är duktig på att skapa goda relationer och gillar att hålla många bollar i luften. Du är självständig och är duktig på att ta egna initiv. Du trivs i ett företag med högt tempo och är van att arbeta i team såväl som på egen hand. Du har också en god förmåga att ha ett övergripande perspektiv och kan se till helheten.

Du har:
  • Troligen ett par eller flera års erfarenhet från en revisionsbyrå eller ekonomiavdelning på större företag
  • Utbildning inom ekonomi från universitet eller högskola
  • God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i såväl tal som skrift
Ansökan

Om det låter intressant vill vi gärna ha din ansökan i form av ett CV och ett personligt brev där du berättar om relevanta erfarenheter. Urval kommer ske löpande, så vänta inte med din ansökan.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till Pär Johansson, Finance Director Sweden, par.johansson@visma.com.

Placeringsort enligt överenskommelse. Vi bedriver verksamhet bland annat i Växjö, Malmö, Göteborg, Stockholm.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Visma är en koncernen som är en ledande leverantör av affärskritisk programvara för ett mer effektivt och motståndskraftigt samhälle. Genom att förenkla och automatisera arbetet för företag och organisationer i alla storlekar förbättrar vi människors vardag. Koncernen utgörs av 13 600 fantastiska kollegor i över 200 bolag. Med över 1 100 000 privata och offentliga kunder i Norden, Benelux, Central- och Östeuropa och Latinamerika och en nettoomsättning på 1 741 miljoner euro 2020, är vi fast beslutna att göra morgondagen bättre än idag.

Läs mer om vårt Privacy Statement här: https://www.visma.com/privacy/.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
1 jan 2022
Ort
Växjö
Anställning
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga