Backer Calesco · Publicerad 18 mars 2021

Backer Calesco - ett tekniskt högintressant Kolbäcksföretag i framgångsrika NIBE-koncernen - avser tillsätta en Controller stationerad i Kolbäck. Det är en ny roll som bygger på resultatuppföljning och analys i alla led som du har stor möjlighet att både utveckla och utvecklas med.

Vill du jobba i en verksamhet med globala flöden, meriterad teknik och ett växande företag med stor självständighet och självkänsla? Kan du din redovisning och har erfarenhet av controlling i tillverkande företag så kan det vara dig vi söker.

I Kolbäck finns såväl utvecklig som konstruktion och produktion av värmefolie element sedan början av 70-talet. Backer Calescos 75 medarbetare levererar idag många miljoner värmekretsar per år till mycket krävande internationella kunder för vitt skilda användningsområden inom till exempel automotive, life science och railway.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden
 • Resultatuppföljning, budget och prognos för den lokala enheten
 • Ekonomisk samordning och resultatuppföljning av resultatenhetens globala verksamheter
 • Följa upp produktkalkyler och investeringsprojekt
 • Identifiera och följa upp nyckeltal inom produkt, produktion och sälj mm
 • Delaktig i framtagande av rapportstruktur i ekonomisystemet (Epicor ERP)
 • Delta i lokal ledningsgrupp och det långsiktigt strategiska arbetet
Backer Calesco är en av två mycket självständiga delar av den juridiska enheten Backer AB. Backer AB i Sösdala är även huvudkontor för NIBE Element, en verksamhet med ett 70-tal producerande enheter runt om i världen, ca 10 000 anställda och en omsättning på över 7 miljarder.

Du ingår i den lokala ledningsgruppen i Kolbäck och arbetar tätt tillsammans med samtliga funktioner inom Backer Calesco. Även om rollen i Kolbäck är ny finns etablerade rutiner inom Backer AB. Du kommer att samarbeta nära controllerfunktionen och ekonomiavdelningen i Sösdala och du kommer formellt att rapportera till ekonomichefen för Backer AB. Löpande redovisning och reskontra hanteras av ekonomifunktionen i Sösdala som består av sju personer. Din del i processerna blir att säkerställa resultat samt tillsammans med sälj och inköp driva ordning och reda i betalningsflödena.

Kvalifikationer och erfarenhet
 • Redovisningserfarenhet inklusive bokslut och budget
 • Någon form av controllerroll i tillverkande bolag
 • Ekonomisk högskoleutbildning eller motsvarande
 • Excelkunskaper på god nivå
 • Engelska i tal och skrift (polska eller kinesiska är mer av en merit)
 • Erfarenhet från användande och gärna implementering av BI-verktyg är meriterande liksom kännedom och erfarenhet av transfer pricing.
Personliga egenskaper

Även om du är strukturerad och ordningssam tror vi att du gömmer en entreprenöriell ådra som gör att du går igång på "affären". Du har en förmåga att lyfta blicken och se helheten men också en beslutsamhet att självgående driva dina viktigaste frågor i samarbete med kollegor i Kolbäck och koncernen. Du kommer säkerligen att successivt bygga förtroende i hela organisationen.

Självklart är du en analytiskt lagd ekonom, det är det Backer Calesco behöver. Och du tycker lika mycket om att bidra som att öka din egen förståelse för affären.

Eftersom rollen är ny lägger vi stor vikt vid ett kreativt och öppet synsätt på processutveckling och förändringar.

Du behöver inte ha alla svar. Vi vill att du ska se en potential att utvecklas i rollen likaväl som vi i din personlighet kommer att vilja se potentialen att bidra i Backer Calescos och NIBEs fortsatta utveckling.

Vad erbjuder företaget dig?

Hos Backer kommer du nära alla steg i en framgångsrik och innovativ produktion med tydliga mål. I rollen får du många snittytor och därmed också möjlighet att utveckla nätverk både internationellt och inom Sverige. Inte minst får du möjlighet att utveckla rollen och med stöd av befintlig controllerorganisation i Sösdala bygga din egen utveckling närmare produktion.

Som medarbetare i Backer kan du tillgodogöra dig personalförmåner inom friskvård, pensionsavtal etc.

Placeringsort

Kolbäck

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Backer AB ingår i den svenska börsnoterade värmekoncernen NIBE Industrier och sysselsätter ca 325 personer inom utveckling, tillverkning och försäljning av intelligenta lösningar för elvärme och energireglering.

Vi bedriver verksamhet på två orter i Sverige, Sösdala i Skåne och Kolbäck i Västmanland. Enheten i Sösdala utgör tillika huvudkontor för affärsområdet NIBE Element, vars verksamhet omfattar ca 70 enheter förlagda i Europa, Asien, Australien samt Nord- och Centralamerika. Tillverkningsenheten i Kolbäck sysselsätter ca 75 personer och fokuserar på utveckling, försäljning och tillverkning av folievärmare samt grundmaterial till flera andra fabriker inom koncernen i Europa, Asien och Nordamerika.

Våra lösningar levereras till kunder inom flera olika branscher och fungerar som en viktig del, antingen i våra kunders färdiga produkter, eller i våra kunders tillverkande processer.

Kraven på våra lösningar är högt ställda, och flera av våra kunder är att anse som ledande inom sina respektive segment.

Vår långsiktiga strategi är att tillverka hållbara energilösningar i världsklass och därigenom bidra till omställningen mot ett mer hållbart samhälle och minskat koldioxidavtryck. Vi ser vårt miljöansvar i hela förädlingskedjan och strävar efter att minska produkternas miljö- och klimatpåverkan under hela livscykeln, för såväl dagens som kommande generationer.

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Håkan Holmberg på 073-394 55 52. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 15 april 2021. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl a att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Löpande
Ort
Utland
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga