Försvarsmakten · Publicerad 9 juli 2020

Om enheten

Skånska gruppen ingår i Södra militärregionen, MR S och ansvarar för fyra hemvärnsbataljoner. Skånska gruppen består av drygt 45 anställda och Du kommer arbeta med några av oss med placering på Revingehed.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I din roll som utbildningsofficer så kommer du att delta i Hv-bataljonens verksamhetsplanering och kvalitetssäkringsarbetet med HV-bataljonens VO på uppdrag av platschef.

Vidare så kommer du att delta i HV-bataljonens utbildnings och ledningsmöte samt stödja arbetet med planläggning och genomförande av KU. Du kommer att kvalitetssäkra HV-bataljonens KU mot ställda mål samt stödjer HV-bataljonens utvärderingar efter genomförd KU-helg. Arbetet innebär även att stödja bataljonsinstruktör, kompetensutveckla HV-bataljonens instruktörer i samverkan med bataljonsinstruktör samt följer upp HV-bataljonens utbildningssäkerhet.

Under SÖF och KFÖ kommer du att planera och genomföra övningar på plutonsnivå. Agera i rollen som momentövningsledare, skjutledare SUSA grupp, plutonsövningsledare/ FBI mm med uppföljningsansvar för förbandet samt leda arbetet med ett flertal underställda/sidoordnade instruktörer.

Övrig verksamhet :
 • Deltar i det löpande planeringsarbetet med stöd till Platschef.
 • Deltar på Hv-bataljonens ordergivningar inför KU, SÖB, SÖF, KFÖ, LTÖ samt RLÖ.
 • Avvikelserapporterar Hv-bataljonens övn/verksamhet i PRIO.
Kvalifikationer
 • Officer (lägst OR 7)
 • Mycket god förmåga avseende vapen ingående i Hv-förbanden/ skyttepluton
 • God förmåga att planera, förbereda, leda och samordna verksamhet
 • Trupperfarenhet - är kunnig/erfaren vad gäller trupputbildning och truppföring
 • B-Körkort
Meriterande
 • Förtrogen med Hemvärnet och de övriga frivilliga försvarsorganisationer
 • Erfarenhet som plutonsövningsledare
 • SUSA/FUSA kompetens (pluton)
 • Plutonchefserfarenhet
Personliga egenskaper
Du har goda ledaregenskaper, förmåga att arbeta i grupp och är uttåtriktad samt har lätt att samarbeta med andra människor. Du har en hög arbetskapacitet och god förmåga att kommunicera i såväl tal som skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Sysselsättningsgrad (hel-deltid): Heltid
Arbetsort: Revingehed
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning
Befattningen innebär periodvis kvälls- och helgtjänstgöringar.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Platschef Mj Stefan Mitkiewicz, 070-6212814

Fackliga företrädare:

OF Thomas Johansson
OFR/S Sena Seladin
SACO Maria Iglesias
SEKO Sven-Erik Borg

Samtliga kan nås via växeln på 046-36 80 00

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2020-08-14. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Södra Militärregionen (MR S) är ett krigsförband och en Organisationsenhet där Chef och Stab är lokaliserad till Revingehed. Organisationen består av Chef med stab, fem utbildningsgrupper för utbildning och stöd av hemvärn samt ca 7000 hemvärnssoldater organiserade i elva bataljoner och ett antal fristående enheter.

Chefen för Södra Militärregionen med regional stab leder underställda förband, samverkar med regionala och lokala aktörer, leder säkerhets- och underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- och taktisk chef som löser uppgift inom regionen. Militärregionen löser uppgifter i fred, kris och krig.

Södra Militärregionens organisation och verksamhetsområde omfattar de geografiska länen Östergötland, Jönköping, Kalmar, Kronoberg, Blekinge och Skåne. Utbildningsgrupp och hemvärn finns i varje län.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga