HH Ferries · Publicerad 23 sept

Motiveras du av att få vara delaktig i att bygga något långsiktigt och att sätta struktur i en dynamisk miljö hos ett väletablerat företag?

HH Ferries söker en drivande och orädd Teamleader AR som vill vara med och utveckla verksamheten. Tjänsten är placerad i stationshuset i Helsingör, på bekvämt pendlingsavstånd precis bredvid färjeläget.

Ansvar och arbetsuppgifter
Du ansvarar för att leda, följa upp och utveckla arbetet inom avdelningen. I ditt övergripande ansvar för kundreskontran tillser du att hanteringen av kundinbetalningar, återbetalningar, kreditkontroller och avstämningar genomförs på rätt sätt och i rätt tid. Utöver detta ansvar innefattar dina arbetsuppgifter avstämning och rapportering av moms och skatt, avstämning av vissa balanskonton, statiskrapportering för de svenska bolagen, förberedelse inför revisioner, rapportering på månads-, kvartals- som årsbasis samt omvärdering av kundfordringar. Du arbetar med masterdatahantering för kunder och du kontrollerar att informationen mellan stödsystem och affärssystem (Axapta) uppdateras och överensstämmer. Du arbetar även nära och fungerar som backup till Senior Accountant Helsingborg/Helsingör.

Lämplig bakgrund
Vi söker dig med minst tio års erfarenhet inom redovisningsområdet. Du har en bred erfarenhet och även då ditt huvudsakliga ansvarsområde i denna roll är AR ser vi gärna att den även innefattar AP, GL och Cash & Banking/Sales Accounting. God vana av något/några av de större affärssystemen samt god generell kunskap om regler och riktlinjer inom redovisningsområdet är ett krav.

Som person är du engagerad, detaljorienterad, har god samarbetsförmåga samt vågar säga vad du tycker och tänker. Du trivs med att ha många olika arbetsuppgifter samtidigt och du är analytisk, ifrågasättande, tycker om att utreda och har en god känsla för flöden. Det är även viktigt att du är intresserad och håller dig á jour avseende utvecklingen av skatt och moms samt förändringar inom redovisning i stort. Du motiveras av att arbeta i en utmanande och föränderlig arbetsmiljö, där du hjälper till att bygga struktur med glimten i ögat.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar HH Ferries med SJR in Scandinavia. Då vi arbetar med löpande urval vill vi gärna få din ansökan snarast. Har du några frågor om tjänsten eller processen kontaktar du ansvarig rekryteringskonsult Sebastian Anderson på 040-66 55 102. Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
HH Ferries Group bedriver färjetrafik mellan Sverige och Danmark på sträckan Helsingborg-Helsingör. Gruppen marknadsförs under varumärket Scandlines Helsingborg-Helsingör och Scandlines Helsingør-Helsingborg.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
22 okt
Ort
Utland
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom