NIBE Element · Publicerad 13 sept 2021

Vi söker nu för NIBE Elements räkning en kommunikativ Controller till huvudkontoret i Sösdala. Vill du arbeta affärsnära med breda kontaktytor i en snabbt växande internationell koncern är detta en roll för dig! Här får du vara med och bidra till utvecklingen i en spännande koncern som har stort fokus på entreprenörskap och hållbarhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som Controller:
  • Ansvara för rapportering och ekonomiuppföljning för ett av NIBE Elements dotterbolag
  • Stödja och kvalitetssäkra organisationens bolag avseende hållbarhetsrapportering, intern kontroll, kvalitetsrapportering och IT
  • Stödja och supportera befintliga och nyförvärvade dotterbolag med ekonomisk uppföljning, analys och rapportering
Vidare bistår du med framtagning av och månadsrapporter, styrelsematerial och supporterar den centrala ekonomifunktionen. Även andra arbetsuppgifter kan komma att ingå i ditt arbete.

Den här rollen är nyinrättad, varför det finns möjlighet att påverka dess utformning baserat på din egen erfarenhet från effektivt ekonomiarbete.

Vem söker vi?

Vi tror att du har en akademisk utbildning eller motsvarande inom ekonomi och att du arbetat minst 4 år i en liknande roll. Du har ett stort intresse för redovisning, har mycket goda kunskaper i Excel, och ett generellt intresse för system. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

För att passa i den här rollen är du som person kommunikativ, pedagogisk och ansvarstagande. Du har god social kompetens och trivs i en platt organisation i ständig tillväxt och förändring.

Vad erbjuder Nibe Element dig?

Hos NIBE Element får du möjlighet att arbeta i en framgångsrik organisation med långsiktighet och stabilitet. Organisationen är effektiv och erbjuder korta beslutsvägar. Här finns engagerade medarbetare som brinner för sitt arbete-vill du bli en av dem?

Placeringsort: Sösdala

Om NIBE Element

NIBE Element utgör ett av den svenska energiteknikkoncernen NIBE Industriers tre affärsområden och sysselsätter ca 10 000 personer inom utveckling, tillverkning och försäljning av hållbara och intelligenta lösningar för uppvärmning och energireglering. Verksamheten omfattar ca 70 enheter i Europa, Asien, Australien samt Nord- och Centralamerika och omsätter ca 7 miljarder SEK per år med god lönsamhet.

Huvudkontoret för NIBE Element är samordnat med verksamheten vid Backer AB i skånska Sösdala. Backer AB är ett teknikföretag i stark tillväxt med över 70 års branscherfarenhet och ca 350 anställda, beläget mitt i Skåne med 5 minuters promenadavstånd från närmaste pendeltågsstation.

Mindre än en timmes bilfärd från Sösdala, i småländska Markaryd, ligger NIBE Industriers huvudkontor. Där har även övriga två affärsområden - NIBE Climate Solutions och NIBE Stoves - sina huvudkontor. NIBE AB i Markaryd sysselsätter ca 1 000 anställda inom utveckling, tillverkning och försäljning av energieffektiva klimatiserings- och brasvärmelösningar. Antalet anställda totalt inom koncernen är ca 20 000 och omsättningen ca 25 miljarder SEK per år.

Nibes långsiktiga strategi är att tillverka hållbara energilösningar i världsklass och därigenom bidra till omställningen mot ett mer hållbart samhälle och minskat koldioxidavtryck. Vi ser vårt miljöansvar i hela förädlingskedjan och strävar efter att minska produkternas miljö- och klimatpåverkan under hela livscykeln, för såväl dagens som kommande generationer.

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Jenny Heffler, jenny.heffler@meritmind.se på 070-422 78 61 eller Viktoria Asp, viktoria.asp@meritmind.se på 073-748 20 92. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 26 september 2021.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Ort
Utland
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga