Nordisk Ministerråd · Publicerad 19 sept

Publikationsenheten söker en duktig och allsidig grafiker med särskild tonvikt på infografik och digitala medier.

Som grafiker på publikationsenheten arbetar du med alla typer av grafiska uppgifter med utgångspunkt i vår designmanual (http://design.norden.org). Det handlar till exempel om infografik, annonser, bannrar, delbart material till webb/sociala medier, utställningsmaterial, mindre trycksaker, faktablad, program och inbjudningar samt omslag till publikationer. Ungefär hälften av våra publikationer layoutas i Adobe InDesign och resten i en skräddarsydd Microsoft Word-mall (för PC). Den vi söker ska ha dokumenterad erfarenhet av båda dessa program och ska ha en utbildning inom grafisk design.

Publikationsenhetens uppgift är att ge stöd och service till Nordiska ministerrådet. Som medarbetare måste man därför vara serviceinriktad, tolerant och öppen mot olika språk och kulturer samt inställd på att arbeta lojalt och konstruktivt i en politisk miljö där dagordningar och prioriteringar snabbt kan ändras, med korta deadlines som följd.

Vi söker en självständig, konstruktiv och ansvarstagande medarbetare som kan arbeta professionellt och nyfiket inom de ramar som vår designmanual ger och som kan bidra till en glad, informell och effektiv arbetsmiljö.

Vi lägger särskild vikt vid följande kompetenser:
  • Svenska, norska eller danska som arbetsspråk (flytande i både tal och skrift)
  • Erfarenhet av grafisk utformning av innehåll i digitala medier, i synnerhet infografik, och i trycksaker
  • Erfarenhet av grafiska program, i synnerhet InDesign CC (även för PC eftersom vi arbetar i en PC-miljö)
  • Erfarenhet av Microsoft Word (Windowsbaserat för PC)
  • Erfarenhet av att arbeta utifrån en designmanual
  • God förmåga att planera, hålla överblick och hantera korta deadlines
  • Inblick i trender och nya verktyg inom digital grafik och design, gärna även infografik
  • God kommunikativ förmåga - både internt och externt
  • God samarbetsförmåga
Mer information om tjänsten
Du kommer att tjänstgöra vid publikationsenheten på Nordiska ministerrådets sekretariat (NMRS). Enheten, som har fyra heltidsanställda och två studentmedarbetare, är en del av kommunikationsavdelningen och fungerar som förlag för hela NMRS. Publikationsenheten arbetar som intäktsfinansierad verksamhet och ger årligen ut omkring 170 publikationer samt utför en rad andra grafiska uppgifter.

Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta publikationsenhetens arbetsledare Niels Stern (+45 2068 7767). För upplysningar om anställningsvillkor, kontakta hr@norden.org.

Sista datum för ansökan är den 6 oktober 2016.

Vi erbjuder
Ett spännande arbete i en nordisk och internationell miljö med kollegor från hela Norden. Arbetsplatsen ligger i centrala Köpenhamn med goda förbindelser.

Vi är anställda på tidsbegränsade kontrakt och erbjuder därför attraktiva löne- och anställningsvillkor. Om du är statligt anställda i något av de nordiska länderna har du rätt att få tjänstledigt för att arbeta på Nordiska ministerrådet.

Om Nordiska ministerrådet
Nordiska ministerrådet ligger i Köpenhamn. Här jobbar de 130 anställda, från alla de nordiska länderna, med att göra politiska visioner till verklighet för 25 miljoner invånare i en av världens starkaste regioner.

Nordiska ministerrådet är de nordiska regeringarnas officiella samarbetsorgan, och består av 11 olika ministerråd som tillsammans utgör Nordiska ministerrådet. Nordiska ministerrådet är tillsammans med Nordiska rådet kärnan i det officiella nordiska samarbetet och ligger mitt i centrala Köpenhamn. Sekretariatet består av tre fackavdelningar, en avdelning för HR, administration och juridik samt en kommunikationsavdelning.

För mer information om karriärer inom det nordiska samarbetet se www.norden.org/karriere.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga