Nordisk kulturkontakt · Publicerad 5 feb

Till vårt arbete med Nordiska ministerrådets stödprogram för kulturutbyte i Norden och Baltikum, söker vi nu en erfaren och utvecklingsinriktad

SENIORRÅDGIVARE

Som vår nya medarbetare skall du delta i administrationen och utvecklingen av stödprogrammen, analysera dess effekter samt kommunicera dem.

Arbetet med stödprogrammen innebär
 • att vägleda sökande och bidragsmottagare
 • att ansvara för budgetuppföljningen
 • att bistå med analyser av resultaten och effekter
 • att kommunicera och förmedla om stödprogrammen året runt
 • att koordinera möten med stödprogrammens sakkunniga
 • att tillsammans med kollegerna utveckla, planera och genomföra teamets arbete.
Nära samarbete med Nordiska ministerrådets avdelning för kultur och resurser ingår också. Resor i Norden kan förekomma.

Vi vill att du har
 • minst fyra års relevant yrkeserfarenhet inom stödprogramadministration ellerkulturförvaltning
 • akademisk utbildning inom kulturområdet och/eller motsvarande kunskaper
 • god förmåga att tala och skriva ett av de skandinaviska språken samt engelska
 • god förmåga att arbeta systematiskt, både självständigt och i team, samt godkommunikationsförmåga
 • ett intresse för kulturpolitik samt erfarenhet av strategiskt utvecklingsarbete inom konst och kultur. Det är meriterande liksom erfarenhet av att arbeta mot underrepresenterade grupper.
Vi erbjuder dig
 • Ett intressant och omväxlande arbete i en nordisk institution. Medarbetare som rekryterasfrån ett annat nordiskt land får flytten betald och ett etableringsstöd samt lönetillägg enligt Nordiska ministerrådets regler.
 • Ett arbetskontrakt på 4 år med möjlighet till förlängning ytterligare 4 år.
Nordisk kulturkontakt har två kontor i Helsingfors, ett på Sveaborg och ett i centrum. Din arbetsplats blir på Sveaborg med möjlig tillgång till en personallägenhet.

Ansökan Din ansökan med bifogat cv och löneanspråk vill vi ha senast den 24.2.2019. Gå in på Nordiska ministerrådets karriärdatabas www.norden.org/career och skriv din ansökan på svenska, danska eller norska. Tillträde enligt överenskommelse.
För mer information Frågor gällande arbetets innehåll besvaras av rådgivare Turið Johannessen, tfn +358 10 583 1023, turid.johannessen(at)nordiskkulturkontakt.org. Frågor gällande villkor och arbetsförhållanden besvaras av direktör Ola Kellgren, tfn +358 50 30 28150, ola.kellgren(at)nordiskkulturkontakt.org.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Nordisk kulturkontakt är en nordisk kulturinstitution som ligger i Helsingfors, Finland. Vi är en del av det officiella nordiska samarbetet och vår verksamhet har tre delar. Vi administrerar Nordiska ministerrådets fyra kulturstödprogram, driver ett bibliotek och kulturcenter i Helsingfors centrum samt ordnar evenemang.

Nordisk kulturkontakt är en officiell nordisk kulturinstitution i
Helsingfors med verksamhet i hela Norden. Vi främjar, förstärker och berättar om nordiskt kultursamarbete med visionen att alla ska kunna delta i kultur- och samhällsliv på lika villkor.
Det officiella nordiska samarbetet sker mellan alla de nordiska ländernas regeringar och parlament. Arbetet görs i inom ramarna för Nordiska ministerrådet, där regeringarna samarbetar, och i Nordiska rådet, som är parlamentarikernas samarbetsforum. Det nordiska samarbetet syftar till att förstärka nordiska och regionala intressen och värderingar samt att gynna ett starkare Norden i världen.
+ Läs mer om företaget

Inga fler jobb från Nordisk kulturkontakt tillgängliga

Inga fler liknande jobb tillgängliga