Info om SPiD


StepStone byter inloggningslösning

Nu byter StepStone inloggningslösning till SPiD, som är Schibsted-koncernens system för inloggning. Med SPiD kan du logga in på flera av Sveriges största sajter (t ex Blocket och Aftonbladet) och för StepStone lägger det grunden för att kunna utveckla en mer personlig upplevelse.


Hjälp med inloggningen

Hur gör jag för att logga in på StepStone?

Du behöver skapa ett SPiD-konto med samma e-postadress som du har på StepStone. Detta gör du på inloggnings-sidan på stepstone.se. Då får du som kandidat tillgång till bevakningar och sparade jobb, och som rekryterare dina publicerade jobbannonser, fakturor och företagsinformation.

Jag har SPiD-konto sedan tidigare, hur loggar jag in på mitt konto på StepStone?

Om du redan har ett SPiD-konto för den e-postadress som du har på StepStone så använder du lösenordet som du använder för SPiD sedan tidigare när du loggar in. Har du glömt lösenordet kan du klicka på "Glömt lösenord/Forgot Password".

Jag vill inte ha ett SPiD-konto, kan jag bara ha ett StepStone-konto?

Nej, i och med övergången till SPiD försvinner möjligheten att ha ett fristående StepStone-konto.


Vad är SPiD?

SPiD är namnet på Schibsteds nya inloggningslösning som tagits fram för att säkerställa en enkel och trygg inloggningslösning som är gemensam för flera Schibsted-bolag. Inloggningen används redan idag av andra Schibsted-bolag, såsom Blocket, Aftonbladet, Omni och Viktklubb och kommer att underlätta surfandet på Sveriges största sajter och möjliggöra snabbare utveckling av ny och trygg funktionalitet i StepStone-kontot.

Använd samma inloggningsuppgifter på flera sajter

Har du konto på flera sajter som använder SPiD (t.ex. Blocket. Aftonbladet, Omni eller Viktklubb) behöver du bara komma ihåg ett enda lösenord framöver.

Vilka uppgifter sparar ni om mig?

StepStone hanterar personuppgifter i enlighet med Personuppgiftslagen (PUL). I våra villkor framgår vilka typer av personuppgifter som StepStone samlar in och i vilka syften de behandlas. Läs våra villkor här.

I SPiD hanteras också personuppgifter om dig. Dessa uppgifter består framför allt av inloggningsuppgifter samt de övriga uppgifter som du som användare anger i ditt SPiD-konto. SPiDs personuppgiftshantering sker också i enlighet med PUL. Här kan du läsa mer om vilka personuppgifter som SPiD samlar in och i vilka syften de behandlas.