AkzoNobel AB · Publicerad 16 aug

AkzoNobel Pulp and Performance Chemicals är en ledande aktör inom teknologi för massablekning, papperskemikalier, kiselsyrasoler och expanderbara mikrosfärer. Vi erbjuder innovativa och hållbara produkter och teknologier som används av kunder för en mängd industriella ändamål. Våra 2 400 medarbetare finns i 32 länder. Pulp and Performance Chemicals är en affärsenhet inom AkzoNobel, som är världens största färgföretag samt en ledande producent av specialkemikalier.

Vår anläggning i Bohus är en strategisk produktionssite för affärsenhet Pulp and Performance Chemicals. Den består av fyra produktionsanläggningar, fem laboratorier och flera kontorsbyggnader som ger arbete åt ca 500 personer, varav omkring 150 personer arbetar inom produktion. Här framställer vi väteperoxid, separationsprodukter (Kromasil), kiselsyrasoler samt alkalipellets. Förutom produktion ansvarar vi också för mediaförsörjning och vattenrening på anläggningen.

Om tjänsten
Nu söker vi en skiftoperatör till vår Separations Products fabrik på vår anläggning i Bohus. Du kommer arbeta i team för att tillsammans säkerställa den dagliga produktionen samt driften. En skiftoperatörs arbetsuppgifter, som roteras inom skiftlaget består av styrning och övervakning av processen med hjälp av processdatasystem och övrig elektronisk styrutrustning från kontrollrum, övervakning av pumpar, kompressorer och annan processutrustning ute i anläggningen samt laboratorieuppgifter såsom provtagning och driftanalyser Arbetstiden är heltid och arbetsformen är kontinuerlig skiftgång (6-skift) med tolvtimmarsskift. Ett skiftlag består av 2 eller 3 processoperatörer, vilka regelbundet växlar arbetsuppgifter under skiftet/perioden. Som skiftoperatör hos oss behöver du vara beredd på att växla skiftlag när det är nödvändigt för att tillgodose det bästa för verksamheten.

Du kommer att:
 • Tillverka produkter för Separation Products enligt anvisningar, satsprotokoll och instruktioner från arbetsledningen och Ledningssystemet.
 • Ansvara föruppvägning av råvaror enligt recept.
 • Arbeta med driftanalyser av produkter för Separation Products utförs enligt instruktioner.
 • Arbeta med fortlöpande tillsyn samt visst reparations- och underhållsarbete, städning och sanering av processutrustning.
 • Övervaka de olika processtegen och ansvara för att processutrustningen fungerar resurseffektivt.
 • Ronderingar efter framtagna protokoll avseende processparametrar och övrig utrustning.
 • Starta och stoppa anläggningarna på ett säkert sätt.
 • Planera och genomföra kompetensutveckling i samråd med närmaste chef.
 • Aktivt arbeta med kontinuerliga förbättringar samt problemlösning inom eget arbetsområde.
Vi har ett ständigt fokus på hälsa, säkerhet och miljö och kräver att du tar en aktiv del i detta arbete genom att kontinuerligt sträva efter att förbättra din och dina kollegors arbetsmiljö, Du är aktiv i skyddsronder och utför säkerhetsåtgärder samt agerar brand och- och säkerhetsvakt vid behov. Vi arbetar med ständig kompetensutveckling och tror att du är en person som vill utveckla dig inom vår organisation genom att ta på dig större ansvar och nya arbetsuppgifter.
Om dig:

Vi söker dig som minst har en godkänd gymnasieutbildning, föredragsvis har du en teknisk gymnasieutbildning med inriktning processteknik. Vi tittar också på om du har vidareutbildning inom process/drift verksamhet, ett exempel på detta kan vara att du läst till drift/processtekniker under eller efter dina gymnasiala studier eller är utbildad högskoleingenjör med inriktning kemi/process alternativt har arbetserfarenhet från tidigare arbete som processoperatör.
 • Teknisk utbildning inom process/drift teknik/ /kemiteknisk utbildning/motsvarande arbetserfarenhet
 • Goda datorkunskaper - Erfarenhet av DeltaV och IFix är meriterande.
 • B-Körkort
 • Kan hantera att arbeta i en miljö med höga säkerhetskrav.
 • Meriterande med erfarenhet från laboratoriearbete och analysutrustning.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
Du är en flexibel person som kan stötta fler olika skiftlag, du kommer bli förflyttad mellan skiftlag för att tillgodose verksamhetens behov. Utöver detta är du en stabil, noggrann och trygg person som aktivt strävar efter att förbättra arbetsprocesser och stärka kompetens genom att bidra till ett öppet och positivt arbetsklimat. Du gillar att finna lösningar på problem och dela med dig av din kunskap till andra. Befattningen kräver hög flexibilitet, ansvarskänsla, god samarbetsförmåga samt en hög kvalitetsmedvetenhet och förmåga att skapa förtroende bland dina kollegor och uppdragsgivare.

Ytterligare information
Detta är en tillsvidareanställning på heltid och placerad i Bohus. Vänligen ansök via vårt rekryteringsverktyg med cv och personligt brev. Vi tar inte emot ansökningar via mail. Om du behöver hjälp vänligen kontakta Recruiting.SE@akzonobel.com

För mer information om tjänsten, vänligen kontakta Karin Sandell, Operations Manager, +46705680871

Har du frågor kring rekryteringsprocessen kontakta Talent Resourcing Partner, Hugo Jobring, +46709577361

Facklig kontaktperson IF Metall, Dennis Ljunggren 031-58 72 58

Som ett led i vårt arbete för en drogfri arbetsmiljö drogtestar vi alla nyanställda
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Branscher världen över är

beroende av vår viktiga kemi inom tillverkningen av vardagliga produkter som papper, plast, byggmaterial och personliga hygienartiklar. Med utgångspunkt i våra anställdas engagemang och vårt gemensamma engagemang för säkerhet, hållbarhet och öppen innovation har vi etablerat en världsklass verksamhet och byggt starka partnerskap med våra kunder. Vi arbetar i över 80 länder runt om i världen och vår portfölj av branschledande varumärken inkluderar Eka,

Dissolvine, Trigonox och Berol.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga