Bergman Beving · Publicerad 9 aug 2019

Bergman & Beving grundades 1906 och har i över 100 år formats till ett hem för framgångsrika bolag som vill ta nästa steg och bli ledande varumärken inom sina kategorier. Bergman & Beving bygger varumärken i världsklass för professionella användare inom bygg och industri.

Med över hundra års erfarenhet arbetar vi för att blir norra Europas ledande holdingbolag inom industri och bygg och har som mål att växa organiskt, men också genom nya förvärv. För att stärka upp koncernens redovisningsavdelning söker vi nu en redovisningsansvarig till koncernens ekonomicenter i Alingsås.

Om rollen

Som redovisningsansvarig på Bergman & Beving erbjuder vi dig möjlighet att arbeta i en internationell koncern i en omväxlande och utvecklande roll som redovisningsansvarig. Du kommer ha ett övergripande kvalitets- och koordineringsansvar för några av koncernens bolag. Du kommer att driva resultatrapportering för aktuella bolag och ta ett övergripande kvalitetsansvar för resultat- och balansräkningarna. Du deltar i kundmöten, har direktkontakt med personer i verksamheterna och strävar efter att utveckla kundrelationen och våra processer.

Du kommer att ingå i redovisningsteamet som idag består av 11 personer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Ansvara för redovisning utifrån koncernövergripande direktiv
  • Tillse att resultaträkningarna är rätt periodiserade och balansposterna rätt värderade
  • Månads/kvartals- och årsbokslut
  • Operativ och legal rapportering
  • Ombesörja att likviditetsplanering i bolagen fungerar väl
  • Förse businesscontroller med uppföljningar/nyckeltal, samt utföra vissa statistikuppgifter
  • Aktivt arbeta med processutveckling och förbättring av rutiner inom redovisningen
  • Ansvara för framtagande av årsredovisning och deklarationer för bolagen
  • Bistå i revisionsprocessen
Vem letar vi efter?

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med inriktning mot redovisning eller revision och har några års erfarenhet av att självständigt arbeta med liknande uppgifter. Du har goda kunskaper inom svenska redovisnings- och skatteregler samt erfarenhet av intern och extern rapportering. Du är bokslutssjälvständig med erfarenhet av att arbeta enligt K3. För tjänsten krävs också att du är en van Excelanvändare och van att hantera stora transaktionsmängder samt avstämningar och analyser av varulager. Vi hanterar flera ERP system och implementerar just nu Dynamics 365 Business Central samt Dynamics 365 for Finance and Operations i några av våra bolag. Erfarenhet från dessa system är därför meriterande.

Som person är du lugn, stabil och positiv. Du är duktig på att kommunicera och tar gärna på dig en rådgivande roll i dialogen med kunder och interna kollegor. Struktur kommer naturligt för dig och du har en hög analytisk förmåga och bra på att hantera många frågor samtidigt. Du är ödmjuk och flexibel och har en god förmåga att samarbeta för att tillsammans med teamet leverera kvalitet.

Hur gör jag nu?

I denna rekrytering samarbetar Bergman & Beving med Mpya Finance. Urval och intervjuer sker löpande, varför det är bäst att inte dröja med din ansökan! Varmt välkommen med din ansökan via mpyafinance.se. Har du frågor om rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta Linda Målberg, linda.malberg@mpya.se eller Anna Ström, anna.strom@mpya.se

Välkommen med din ansökan!!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Det krävs enastående människor för att erbjuda enastående tjänster inom ekonomi och finans. Vi på Mpya Finance älskar det vi gör och drivs av att leverera nytänkande, upptäcka möjligheter och se människan - det sista är en självklarhet och gör hela skillnaden!
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
3 nov 2019
Ort
Alingsås
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom

Inga fler liknande jobb tillgängliga