Sparbanken Alingsås · Publicerad 14 feb

Vi söker dig som vill vara med och bygga ett större liv för människor, företag och samhälle. Vi vill finnas nära våra kunder och har kontor i Alingsås, Vårgårda, Herrljunga, Lerum och Sollebrunn.
Vi är en lokal bank som fattar våra egna beslut och vi stöttar olika projekt som utvecklar vårt område till nytta och glädje för alla som bor här.


Din vardag
Vi är en grupp specialister med inriktning mot företag som stöttar hela Sparbanken Alingsås. Till gruppen söker vi en erfaren Försäkringsspecialist som vill vara med och leverera optimala lösningar till våra kunder, vanligen små till medelstora företag. Du kommer att bli en viktig del i vår planerade expansion av området!

Som Försäkringsspecialist ingår du i ett team som jobbar tillsammans med samtliga kontor på banken och arbetsuppgifterna handlar ofta om rådgivning kring försäkringsskydd och sparande för företag och deras anställda. Du agerar även som ett stöd i specialistfrågor för bankens övriga anställda.

Genom ett nära samarbete med bankens företagsrådgivare identifieras affärsbehov hos våra kunder. Du ansvarar sedan för att genom rådgivning erbjuda kunderna de mest optimala lösningarna och genomföra försäkringsaffären. En del av arbetet innebär även ansvar för egen direktförsäljning mot nya kunder. Vårt initiala fokus är inom vårt verksamhetsområde så du får ett starkt nätverk inom det lokala näringslivet. Dina resultat uppnår du genom att bemöta medarbetare och kunder i enlighet med bankens värderingar – öppen, enkel och engagerad.

Vem är du?
Vi söker dig som är licensierad inom området och som vill vara en viktig affärspartner till våra befintliga och nya kunder. Du behöver ha en förmåga att förstå kundernas behov och kunna omvandla det till lösningar som gynnar samtliga parter. Du motiveras av att vara med och driva affären samtidigt som du behöver ha förmågan att kunna lyfta blicken och se synergierna av det övriga samarbetet inom banken. Utöver licenser inom försäkring är det ett krav att du har Swedsec.

Vi vill vara den bästa banken och det självklara valet för alla. Det kräver att du är med och tar ansvar för din egen utveckling och vi uppmuntrar ett ständigt lärande.

Du har en god förmåga att planera ditt arbete, förmedlar information tydligt och enkelt och drivs av att skapa långsiktiga relationer. Har du dessutom ett samhällsengagemang, kommer du att känna dig som hemma hos oss.

Vill du veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar vi med Sigma Recruit. Vill du veta mer, kontakta rekryteringskonsult Patrik Jensen, patrik.jensen@sigma.se, mobil 070-2375734 eller Mikaela Jahreskog, mikaela.jahreskog@sigma.se, mobil 070-248 72 41.

Välkommen med din ansökan på www.sigmarecruit.se/jobb. Urval och intervjuer sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt.
+ Läs mer om jobbet