Trafikverket · Publicerad 16 apr 2021

Som semestervikarie på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhet.

Är du kommunikativ, flexibel och dessutom tycker om att samarbeta med andra? Då kan du vara vår trafikinformatör i sommar!

Start för vikariatet är så snart som möjligt dock senast 1 juni och som längst till och med den 30 augusti 2021, med eventuell möjlighet till förlängning under hösten.

Arbetsuppgifter
Arbetet som trafikinformatör är väldigt varierande beroende på trafikläget. Som trafikinformatör ansvarar du för informationsspridning både internt och externt för att säkerställa att tågresenärerna får bra och tillförlitlig information om läget i tågtrafiken. Du informerar resenärerna dels via befintlig utrustning på stationerna men du lägger även grunden för information till olika hemsidor, appar och media. För att kunna göra det gäller det att du håller dig uppdaterad om läget i trafiken och kan jobba proaktivt. Det gör du via datoriserade övervakningssystem och genom att ha ett gott samarbete med dina kollegor, trafikledare, andra trafikinformatörer och järnvägsföretag. Arbetet som trafikinformatör är väldigt varierande beroende på trafikläget. Då verksamheten bedrivs dygnet runt så innebär det att våra trafikinformatörer arbetar skift (förmiddag och eftermiddag) enligt ett schema årets alla dagar.

Kvalifikationer
Som person ska du vara kommunikativ och lyhörd så att du på bästa sätt kan förmedla viktig information till mottagaren. Du är initiativtagande och ser självständigt vad som behöver göras och agerar därefter. Arbetsbelastningen kommer att variera och därför har du en god förmåga att anpassa dig och behålla ditt lugn även i stressade situationer. Eftersom arbetet sker i en operativ ledningsmiljö med många andra funktioner ska du även ha en god samarbetsförmåga.

Vi söker dig som
  • har studerat på gymnasiet
  • har mycket god datavana, där du har lätt för och är van vid att arbeta med såväl dator och olika system
  • kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift
Tjänsten är placerad i Ånge.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-05-09

Upplysningar

Rekryterande chef Karin Olsson
0101254071

SACO Patrick Svensson
0101243672

ST Patrik Höglund
0101243693

Övrigt trafik-/trans Ulrika Lindbom
0101243715
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
9 maj 2021
Ort
Ånge
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga