Försvarsmakten · Publicerad Igår 15:15

Vill du vara med och utveckla våra IT-tjänster genom att skapa så stort kundvärde som möjligt för Försvarsmaktens användare? Verka för ständiga förbättringar och brinner för kvalitetsarbete? Är du van att ta egna initiativ och är tydlig i din kommunikation med andra?
Då kan du vara den vi söker!

Som Tjänsteområdesansvarig IT arbetar du operativt med antal IT-tjänster där du är sammanhållande för driftorganisationens leverans och skriver överenskommelser som definierar och beskriver det specifika åtagandet. Att koordinera och säkerställa att driftorganisationen har rätt förutsättningar när nya tjänster tillkommer eller när förändring av befintliga sker är en viktig del i arbetet.

Du kommer att tillhöra Produktionsavdelningen som ansvarar för att ta fram, beskriva och följa upp våra IT-processer med målet att ha fungerande IT-tjänster för våra användare. Du blir en del av ett engagerat team som är Tjänsteområdesansvariga, Driftintegratörer och Produktionsplanerare och som alla arbetar Agilt och med hjälp av ITIL-processer. Du kommer att samverka med olika delar av vår organisation som t ex beställare, drift, servicedesk och förvaltning.

Vi kan erbjuda utvecklande och intressanta arbetsuppgifter och kompetensutveckling både internt och externt. Vi tycker att det är viktigt med en hälsosam livsstil och erbjuder flexibel arbetstid och möjlighet att träna på arbetstid tre timmar i veckan.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Agera kravställare av rapporter, analysera och följa upp utfall på statistik och rapporter ur aktuella stödsystem.
 • Kontakter med intern och extern verksamhet bl a genom att dialogisera, resurssäkra, mäta, analysera och följa upp IT-produktionen.
 • Organisera och ansvara för avtal och överenskommelser med verksamheten och följa upp kostnader och intäkter.
 • Tillsammans med kollegor på sektionen utveckla den operativa Service Level Management-processen (SLM) genom att följa upp och förbättra processarbetet i samverkan med de övriga processerna.
 • Underhålla och förbättra de verktyg som används genom att informera, utbilda och tydliggöra till kollegor inom driftorganisationen.
Kvalifikationer
 • Minst 3 års erfarenhet av leveransansvar och samarbete mot leverantörer och interna kunder.
 • Du har tidigare haft en roll som inom förvaltningsledning eller som förvaltare inom IT.
 • Goda kunskaper att fram, sammanställa och organisera dokumentation och rutiner.
 • God erfarenhet av administrativt arbete och förmåga att organisera och strukturera arbetet.
 • God erfarenhet av ett processorienterat arbetssätt.
 • Eftergymnasial utbildning med inriktning IT/data eller motsvarande kunskaper som arbetsgivaren anses likvärdiga.
 • Körkort *B***
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är noggrann, strukturerad och har förmåga att arbeta självständigt. Vi vill att du är engagerad, serviceinriktad och har lätt för att ta kontakt med människor. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och du är en god lagkamrat samtidigt som du förväntas ta eget initiativ och eget ansvar. Vi strävar efter jämställdhet och välkomnar därför sökande från båda könen oberoende etnisk bakgrund. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Placeringsort för tjänsten är Arboga med periodvisa resor med arbete inom landet förekommer.

Inom Försvarsmakten benämns din befattning Tjänsteområdesansvarig men kan benämnas Account Manager/Leveransansvarig IT på den civila arbetsmarknaden.

Tillsvidareanställning, inleds med 6 månaders provanställning.

Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar om befattningen lämnas av Tobias Barkman, mobil 070-508 29 45.

Fackliga företrädare:
SACO-F Pär Lohman, tfn 0589-408 33.
OFR/S Clarence Arnstedt, tfn 013-28 45 44.
SEKO Hans Monthan, tfn 070-215 13 44.

Välkommen med din ansökan senast 2020-01-12. Vi ser fram emot att din ansökan innehåller ett CV och ett brev varför du är intresserad av tjänsten och vad du tror att du kommer att kunna bidra med.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sista ansökningsdag
12 jan 2020
Ort
Arboga
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga