Försvarsmakten · Publicerad 20 juni 2019

Vi söker nu en strukturerad och flexibel Configuration Librarian till vår Produktionsavdelning i Arboga. Är du intresserad av ett varierande arbete med möjlighet att verka inom flera olika områden och processer? Är du noggrann, van att ta egna initiativ och tycker om att dokumentera och administrera? Då kan du vara den vi söker!

Produktionsavdelningen ingår i Driftenheten och ansvarar för att produktionsplanera och följa upp det IT/Tele-stöd som levereras både centralt och lokalt inom Försvarsmakten. Produktionsavdelningen ansvarar också för att ta fram, beskriva och följa upp våra IT- och Tele-processer, ta emot och samordna arbetet med att avhjälpa större driftstörningar i vår produktionsmiljö, planera införanden av större förändringar samt sammanhåller införande av förändringar i våra IT-system.

Vi kan erbjuda utvecklande och intressanta arbetsuppgifter och kompetensutveckling både internt och externt. Vi tycker att det är viktigt med en hälsosam livsstil och erbjuder flexibel arbetstid och möjlighet att träna på arbetstid tre timmar i veckan.

Arbetsuppgifter

Som Configuration Librarian kommer du att verka inom ett flertal områden då vi inom avdelningen utvecklar arbetet med samverkan mellan våra processer Configuration Management (konfigurationshantering), Request Fulfilment (beställningshantering) och Knowledge Management (informations-/kunskapshantering).

Huvudsakliga arbetsuppgifter för Configuration Librarian är att följa upp och kvalitetssäkra att informationen i vårt stödsystem, Asset Manager, uppdateras med korrekt information. Du stödjer andra delar av organisationen med rapporter och underlag och koordinerar aktiviteter kopplat till processen. Du fungerar även som ett stöd till driftorganisationen när det gäller nyttjandet av vårt stödsystem.

Configuration Librarian fungerar också som ett stöd inom processerna Request Fulfilment samt Knowledge Management. I processen Request Fulfilment hanteras bl a beställning av hårdvara, mjukvara och behörigheter. Inom processen Knowledge Management pågår just nu ett utvecklingsarbete med fokus på informationsspridning.

Du kommer att, tillsammans med manager för respektive process, delta i utvecklingen av metoder, processer, stödsystem och rutiner inom aktuella processer.

Kvalifikationer
 • Gymnasieutbildning med inriktning IT eller motsvarande kunskaper
 • Erfarenhet av IT-relaterade arbetsuppgifter, gärna inom en större driftorganisation
 • God erfarenhet av administrativt arbete och förmåga att organisera och strukturera eget arbetet
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
 • B-körkort
Meriterande
 • Erfarenhet av processorienterat arbetssätt
 • Erfarenhet av arbete inom konfigurationshantering
 • Erfarenhet av arbete med beställningar inom IT-området
 • Erfarenhet av arbete inom området kunskaps-/informationshantering
 • Erfarenhet av projektarbete
 • Utbilning/certifiering inom ITIL
Personliga egenskaper

Du tycker om att ge service och att finna lösningar på problem, du är driven och van att ta egna initiativ. Att bemöta människor på ett bra sätt är en självklarhet för dig. Du är noggrann och arbetar strukturerat samt har god vana att upprätthålla dokumentation. Du är utåtriktad, positiv och har en god samarbetsförmåga. Du har även en mycket god förmåga att arbeta självständigt. Du är en självklar teamspelare som är van vid samarbete och dialog och har en väl utvecklad kommunikativ förmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi strävar efter jämställdhet och välkomnar därför sökande från båda könen oberoende av etnisk bakgrund.

Övrigt

Tillsvidareanställning heltid (sex månaders provanställning tillämpas)

Tillträde enligt överenskommelse

Arbetsorten är Arboga

Välkommen med din ansökan senast 2019-09-15

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:

Sektionschef Anette Johansson, Tel: 0589-40400 (vxl).

Fackliga företrädare

SACO Pär Lohman

OFR/S Per Andersson

SEKO Hans Monthan

Samtliga nås genom växeln: 08-788 75 00

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga