Försvarsmakten · Publicerad 18 juni 2020

Vill du vara med att skapa förutsättningar för att avgörande beslut kan fattas på kort och lång sikt, i en enhet med stor dynamik och inom en verksamhet som pågår dygnet runt, året om? Då kan detta vara rätt befattning för dig. Försvarsmaktens Telekommunikatin - och informationssystemförband, FMTIS söker en handläggare till lendingsavdelnigen i Bålsta eller Arboga.

Om Verksamheten

FMTIS Driftenheten (DriftE) genomför driftövervakning samt underhåll och fjärravhjälpande åtgärder inom FM strategiska nät, vilket är en förutsättning för FM ledningsförmåga. DriftE fördelar och prioriterar uppgifter till FMTIS Genomförande enheter (GE) avseende drifts-, utbyggnads- och underhållsuppgifter på ledningssystem.

Ledningsstödsavdelningen är direkt underställd Chefen Driftenheten. Avdelningens funktioner speglar i stor utsträckning förbandets stabsenhet. Det betyder att avdelningen stödjer både enhetsledningen tillika enhetens övriga avdelningar och bereder, samordnar och följer upp uppdrag och uppgifter från överordnad chef och sidordnade, samverkande enheter. Avdelningen har både civil och militär personal med två verksamhetsorter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som handläggare vid ledningsstödsavdelningen kommer dina arbetsuppgifter spänna över en mängd olika områden, från att stödja enhetsledningen med samlad rekrytering till uppföljning av uppgifter inom produktion och att ingå i projekt och arbetsgrupper.

FMTIS uppdrag inom och utom Försvarsmakten innebär snabba tempoväxlingar och verksamheten inom Driftenheten är i en expansiv fas. Som handläggare följer du dagligen upp uppgifter inom ditt eget ansvarsområde här och nu samtidigt som andra av dina uppgifter också spänner över längre tidsperioder och i samverkan med flera parter. Exempel på arbetsuppgifter:
 • Ansvara för att handlägga och följa upp administrativa uppgifter inom tilldelat ansvarsområde
 • Delta i avdelningens beredningsarbete inom ramen för enhetens verksamhetsområden
 • Delta i sammansatta arbetsgrupper inom specifika uppgifter
 • Stödja egen avdelning avseende olika administrativa uppgifter
 • Stödja enheten avseende rekrytering och långsiktig kompetensförsörjning
 • Delta i arbetet med ortsspecifika frågor på tjänstgöringsorten
 • Sammanhålla större uppgifter inom enheten
Kvalifikationer
 • Minst 2 års erfarenhet av arbete med liknande arbetsuppgifter
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
 • Goda kunskaper och vana att arbeta i Microsoft Officepaketet
 • B-körkort
Meriterande
 • Erfarenhet av utvecklingsarbete och förändringsarbete
 • Erfarenhet av rekryteringsarbete
 • Kunskap om och erfarenhet av SAP
 • Erfarenhet av ärendehanteringssystem VIDAR
 • Utbildning i projektledning
Personliga Egenskaper

Du som söker tjänsten som handläggare stimuleras av detta och har förmågan att kvickt skifta fokus mellan olika arbetsuppgifter. För att lyckas i rollen är struktur, initiativkraft och flexibilitet viktiga för dig. Du är en naturlig lagspelare, men har också förmågan att arbeta självständigt under eget ansvar.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Befattningen är civil och benämns inom Försvarsmakten som handläggare.

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Sex månaders provanställning tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd i Försvarsmakten. Tillträde enligt överenskommelse.

Placeringsort: Arboga eller Bålsta. Tjänsteresor förekommer.

Lön: Individuell lönesättning

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta rekryterande chef, C ledningsstödsavdelningen, Mj Hanna Jungwallius, tfn 018-28 00 21, alternativt via email hanna.jungwallius@mil.se. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Magnus Johansson, FMTIS/J1, 08-788 75 00 (växel).

Fackliga företrädare:

OFR/O: Håkan H. Larsson

OFR/S: Martin Sparr

SEKO: Matz Felix

SACO: Pär Lohman

Samtliga nås genom växeln: 019-39 35 00

Välkommen med din ansökan senast 2020-07-31.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga