Försvarsmakten · Publicerad 31 aug 2020

Försvarsmaktens Telekommunikation- och informationssystemförband, FMTIS söker en Incident Controller IT till Produktionsavdelningen i Arboga.

Om Verksamheten

Produktionsavdelningen ingår i Driftenheten och ansvarar för att produktionsplanera och följa upp det IT/Tele-stöd som levereras både centralt och lokalt inom Försvarsmakten. Produktionsavdelningen ansvarar också för att ta fram, beskriva och följa upp våra IT- och tele-processer, ta emot och samordna arbetet med att avhjälpa större driftstörningar i vår produktionsmiljö, planera införanden av större förändringar samt sammanhåller införande av förändringar i våra IT-system.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Incident Controller arbetar du i vår "Incidentprocess", vilken syftar till att så snabbt som möjligt återställa en tjänst när en incident/ett fel uppstår i vår IT-driftmiljö och minimera effekterna för verksamheten. Din uppgift är att, i samband med större incidenter (masterincidenter), samordna arbete och resurser, prioritera resurser, system och funktionalitet samt sprida information och rapportera.

Du ingår i ett team som arbetar tillsammans med att sammanhålla arbetet med större incidenter kopplat till vår IT-driftmiljö, samt hanterar problemärenden och ärende kopplade till IT-säkerhet. Som Incident Controller kommer att arbeta med samtliga förekommande uppgifter inom grupperingen.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.
Kvalifikationer
 • 3-årig gymnasieutbildning med inriktning IT eller motsvarande teknisk förvärvade kunskaper
 • Aktuell och relevant erfarenhet av IT-relaterade arbetsuppgifter, gärna inom en större driftorganisation
 • God erfarenhet av administrativt arbete
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, på svenska och engelska
 • B-körkort
Meriterande
 • Erfarenhet av processorienterat arbetssätt
 • Erfarenhet av arbete med Incident-/Problemhantering
 • Erfarenhet av arbete med IT-säkerhet
 • Utbilning/certifiering inom ITIL
Som person tycker du om att ge service och finna lösningar på problem. Du är driven och van att ta egna initiativ. Det viktigt att du kan arbeta självständigt och har förmåga att driva ärenden, samtidigt som du har en god förmåga att samarbeta med andra. Du är positiv och utåtriktad, och att bemöta människor genom dialog är en självklarhet för dig. Du arbetar strukturerat och har god vana av att upprätthålla dokumentation. Du är en självklar teamspelare har en väl utvecklad kommunikativ förmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Befattningen är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten. Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsort: Arboga

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Stf Sektionschef Jesper Flodman Tel: 0589-40400 (vxl).

Fackliga företrädare:
SACO Pär Lohman
OFR/S Per Andersson
SEKO Hans Monthan
Samtliga nås genom växeln: 08-788 75 00

Välkommen med din ansökan senast 2020-09-27.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga