Försvarsmakten · Publicerad 3 jan

Vi söker en Sektionschef som ska ansvara för en sektion som förvaltar system/applikationer främst inom områdena Logistik och IS/IT.

Systemförvaltningsenheten (SFE) håller samman och förvaltar ca 80 av Försvarsmaktens IT-system inom områdena HR, ekonomi, ledning och styrning, logistik, stabstödsystem och integrationer samt central förvaltning av masterdata. Enheten har sin verksamhet i Stockholm, Arboga och Boden. SFE:s huvudsakliga uppdrag är att säkerställa systemens och masterdatans nytta för verksamheten, detta görs genom att vidmakthålla, vidareutveckla och nyutveckla IT-system.

Verksamheten är i en expansiv fas både vad avser produktion och antalet medarbetare. SFE har en intressant ochdynamisk verksamhet som dessutom erbjuder ett gott arbetsklimat med engagerade medarbetare som aktivt medverkar till enhetens utveckling och Försvarsmaktens verksamhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Befattningen som sektionschef innebär att du har personalansvar för i dagsläget 16 anställda samt produktionsansvar för ett antal konsulter. Sektionen har ansvaret för ca 20 system; dessa varierar gällande t ex ålder, omfattning av egenutvecklad funktion samt åtagande, men även när det gäller omfattningen av förvaltningsuppdraget. Att leda och styra sektionen innebär att du har det övergripande ansvaret för sektionens leverans inklusive tillhörande budget/prognos/utfall. Rapportering sker till avdelningschef. Resor till framförallt Stockholm ingår.

Önskvärda kvalifikationer
  • Du ska vara en trygg och erfaren ledare med situationsanpassat ledarskap
  • Du har relevant akademisk examen inom IT och informationsteknik eller motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Du har flerårig arbetslivserfarenhet från IT- verksamhet
  • Du har erfarenhet av förvaltning inom stora organisationer
  • Du har en bred teknisk förståelse om komplexa IT-miljöer och dess interaktion med verksamheten
  • Du har god samarbetsförmåga
  • Du är lyhörd och har en förmåga att se helheten och tänka långsiktigt
  • Du har erfarenhet av processorienterat arbetssätt, t ex ITIL
Personliga egenskaper
Du ska ha en god förmåga att kommunicera, lyssna, leda och engagera. Du har hög social kompetens för att kunna knyta kontakter, medla och skapa goda relationer både internt som externt. Dessutom är det viktigt att du tar/känner ansvar och har förmåga att se helhetsbilden men även för viktiga detaljer för att på ett effektivt sätt stödja din sektion. Du ska vara öppen och prestigelös och ha ett coachande, utvecklande ledarskap.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder ett utvecklande och intressant arbete med kunniga och engagerade medarbetare.

Vi erbjuder stora möjligheter till kompetensutveckling, både inom Försvarsmakten och externt. Fysisk träning ingår under arbetstid.

Övrigt
Tillsvidareanställning (sex månaders provanställning tillämpas). Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Säkerhetsprövning kommer att genomföras i samband med provanställning. Svenskt medborgarskap krävs.

Arbetsort: Arboga.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta
TF Sektionschef, Mats Peterson 070-620 73 54 alternativt Avdelningschef Ann-Eva Karlström 0708-52 25 51.
För upplysningar angående anställningsvillkor och rekryteringsprocessen kontakta HR-generalist Tomas Albinsson, 019-393500 (växel).

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är:

SACO Mika Laitanen

OFR/S Niklas Karlsson

OFR/O Håkan Larsson

SEKO Hans Monthan. Samtliga nås via växeln på 019-393500.

Välkommen med din ansökan senast 2018-01-20.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet samt en skyldighet att krigsplaceras

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga