Försvarsmakten · Publicerad 14 jan

Nu söker Försvarsmakten i Arboga en systemtekniker med inriktning IP-nätverk. I rollen som systemtekniker ansvarar du för att ge 3rd line support av de IP-nätverk som finns i Försvarsmaktens IT-system. Du kommer framförallt att jobba med drift, säkerhet och övervakning av olika nätverkslösningar. Exempel på arbetsuppgifter är att göra installationer, felsökning, optimering, konfigurering samt larmsättning mot övervakningsplattformar. Du kommer också att delta i större projekt vilka kan innebära implementering av nya eller större förändringar av Försvarsmaktens IT-system.

För att lyckas i rollen krävs följande:
 • Minst 3-årig erfarenhet av arbete med drift och underhåll av stora Cisco nätverk
 • Ett CCNP-certifikat eller motsvarande kunskaper
 • Gymnasieutbildning med inriktning IT
 • Svensk medborgarskap
 • B-körkort
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
Kunskaper inom följande är meriterande:
 • NOC arbete
 • Verktyg såsom Splunk, HP NNM eller Cisco Prime Infrastructure
 • Brandväggar såsom Färist, Palo Alto eller Cisco ASA
 • Lastbalanserare
 • Processorienterat arbetssätt, ITIL, eller arbeta utifrån agila principer
 • Högskoleutbildning inom IT
Din personlighet är viktig för oss. Vi ser gärna att du är noggrann, analytisk och har en god samarbetsförmåga. Då Försvarsmakten förfogar över många stora och komplicerade IP-nätverk finns goda möjligheter till att fördjupa sig. Utbildningar av interna och externa arrangörer kommer att erbjudas kunskapshungriga medarbetare för vidare kompentensutveckling. Som arbetsgivare främjar Försvarsmakten en bra balans mellan arbete och fritid. Anställda erbjuds förutom en generös semester, t ex 7 veckor för anställda över 40, även träning på arbetstid. Tre timmar per arbetsvecka kan ägnas åt hälsofrämjande aktiviter.

Om ovanstående låter intressant så tveka inte med att skicka in din ansökan!

Fackliga företrädare

SACO Pär Lohman, 0589-408 33

OFR/S Clarence Arnstedt, 013-28 45 44

SEKO-F Jörgen Stehn, 070-677 99 21

OFR/O Ola Selvin, 013-28 37 89

Upplysningar om befattningen lämnas av avdelningschef Peter Carlsson eller Martina Fransson (rekryterande chef) via växeln 0589-40400.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet