Försvarsmakten · Publicerad 12 dec

Som anställd på Försvarsmaktens IT-Driftcentral är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Rekryterande sektion är en av åtta sektioner inom IT-Driftcentralen och ansvarar bland annat för drift och vidmakthållande av Försvarsmaktens Windows miljöer. Sektionen ansvarar för att kontinuerligt motsvara verksamhetens krav på tillgänglighet, prestanda och säkerhet inom sitt område.

Är det dig vi söker?

Just nu behöver vi förstärka IT-Driftcentralen med dig som har ett stort intresse inom Windows Server området. Du som söker är villig att lära dig nya saker inom hela kompetensområdet och tar ett stort ansvar för dina åtaganden. Du har erfarenhet av stora organisationer med komplexa, blandade miljöer. Att arbeta med problemlösning är en naturlig del av ditt arbetssätt och du har lätt för att sätta dig in i nya system. Vi ser gärna att du som person är analytisk, har en god samarbetsförmåga med ett agilt arbetssätt som stöd. Att du har dokumenterad erfarenhet av ett självständigt och målinriktat arbete ser vi som en självklarhet, då arbetet utförs i samarbete med såväl förvaltning och levererande projekt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som systemtekniker svarar du för att ge 2nd/3rd line support av Försvarsmaktens IT-system. På avdelningen arbetar ett flertal systemtekniker med olika inriktningar inom IT-drift. Dom lediga tjänsterna är inriktad mot Windows Server med fördjupning inom ACTIVE DIRECTORY.

I arbetsuppgifterna ingår bl a att:
 • tillsammans med din grupp ansvarara för löpande drift av systemen
 • arbeta med ständiga förbättringar i stort och smått
 • revidera teknisk dokumentation, redovisa och dokumentera pågående och avslutade arbeten
 • vara delaktig i att implementera och felsöka funktioner inom området
Kvalifikationer
 • Högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper är ett krav
 • Arbetserfarenhet inom drift av Windowsmiljö med fördjupning inom Active Directory
 • Arbetserfarenhet inom något av områdena KLUSTRING / DNS / GPO / DFS
 • Arbetserfarenhet av installation, felsökning och drift av Windows Server 2008/2012/2016
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som skrift
 • B-körkort är ett krav.
Meriterande
 • Kunskap inom scriptning och säkerhet (t ex härdning, IP-SEC, PKI)
 • Installation, felsökning och drift av Microsoft SCOM
 • Erfarenhet av att arbeta enligt ITIL är meriterande
 • Arbete utifrån agila principer och förhållningssätt
Tillträde m.m.
Tillsvidareanställning, heltid (sex månaders provanställning tillämpas).

Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Arboga. Arbete kommer även att ske på annan ort .

Upplysningar
Upplysningar om befattningen lämnas av avdelningschef Peter Carlsson eller Fredrik Alvin (rekryterande chef) via växeln 0589-40400. För frågor angående rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR Specialist Ann-Christine Holmer på telefon 08 514 39 000.

Fackliga företrädare
SACO Pär Lohman, 0589-408 33
OFR/S Clarence Arnstedt, 013-28 45 44
SEKO-F Jörgen Stehn, 070-677 99 21
OFR/O Ola Selvin, 013-28 37 89

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet