Försvarsmakten · Publicerad 10 juli

OM TJÄNSTEN

Arméns jägarbataljon är ett förband med särskilt uttagen personal som används mot kvalificerade mål som har mycket stor betydelse för motståndaren, ofta inne på dennes eget område. Armén jägarbataljon finns vid detachementet Norrlands dragoner i Arvidsjaur. Läs mer på: http://www.forsvarsmakten.se/ajb

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som underrättelseassistent/stabsassistent (OR 3-5) vid Arméns jägarbataljon, bataljonsstab, består dina arbetsuppgifter av följande:
 • Genomföra grundläggande strukturerande bearbetning.
 • Ansvara för geodatabas och kartproduktion.
 • Stödja i förberedelser och planering inför kommande verksamhet, samt under genomförande, vid exempelvis övningar och daglig tjänst.
 • Föra lägeskarta och tablåer.
 • Stödja sektionens arbete i FM olika informationssystem.
Du måste inte vara färdigutbildad underrättelseassistent.

Formella krav/kvalifikationer
 • Svensk medborgare
 • Gymnasieexamen
 • Genomförd svensk värnplikt eller GMU/GU med godkända betyg
 • Goda kunskaper i Microsoft Office
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
 • B-körkort
 • Fyskrav enligt FM Fys S för stabspersonal
Meriterande
 • Utbildning i Arc GIS.
 • Utbildning i och erfarenhet inom underrättelse- och säkerhetstjänst
 • Utbildad underrättelseassistent eller stabsassistent
 • Erfarenhet av att arbeta i stab
 • Utbildad nyckeladministratör
Personliga egenskaper

Vi söker Dig som har en god samarbetsförmåga och förmåga att hantera stora mängder information. Du är därför noggrann, strukturerad, ansvarstagande och har en god förmåga att prestera även under pressade förhållanden.

Du är flexibel, kreativ och kan arbeta såväl i grupp som självständigt inom ramen för tilldelade arbetsuppgifter.

Du är självgående, drivande och prestigelös.

Du ska ha en hög grad av säkerhetsmedvetenhet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt

Befattningen är en visstidsanställning (GSS/K) upp till maximalt 8 år1 och den inleds med en sex månaders provanställning.

Ansökan: Till ansökan bifogas gymnasiebetyg, CV och personligt brev där vi vill att du motiverar varför du är lämplig till befattningen. Medför även intyg på eventuella kurser eller utbildningar enligt ovan.

Sista ansökningsdag: 2018-09-21

Placeringsort: Arvidsjaur

Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse.

Lön: Individuell lönesättning

Intervjuer och fystester genomförs vecka 42

Fackliga representanter: * OF Bothnia Lahti, Ronald: 070-346 88 10/ 0921-348810, of-bothnia@mil.se, ronald.lahti@mil.se * OKND Krister Iseby: 070-981 63 03 / 0960-154 22, krister.iseby@mil.se

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Lt Sara Limberg, tel: 0960-15000

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens regemente I 19 är ett av Sveriges största regementen med verksamhet från Kiruna i norr till Härnösand i söder. I 19 ansvarar bland annat för att rekrytera och utbilda soldater till två mekaniserade bataljoner och en jägarbataljon. I 19 har uppdraget att utveckla jägarförmågan inom armén och vinterförmågan inom Försvarsmakten. Vid regementet finns en brigadstab med uppgift att leda delar av arméns förband under kris och krig, samt staben för Militärregion Nord, som ansvarar för markterritoriell ledning i de fyra nordliga länen. Vid I 19 finns också sju hemvärnsbataljoner och flera stödfunktioner.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga