Försvarsmakten · Publicerad 10 okt

Norrbottens regemente (I 19) söker utvecklingsofficer OR-7, vid vinterenheten med placering i Arvidsjaur

Försvarmaktens Vinterenhet (FMVE) lyder under C I 19, Norrbottens Regemente. C I 19 är förmågeföreträdare för Försvarsmaktens utveckling av vinterförmåga. FMVE verksamhetsuppdrag är " Utvecklar och vidmakthåller vinterförmågan och den subarktiska förmågan inom försvarsmakten". Dessutom stödjer FMVE utveckling och genomförande av dykning i subarktisk miljö. FMVE är grupperad i Boden med chef och funktionsavdelning samt i Arvidsjaur med en utbildningsavdelning. Som stöd till verksamheten har chefen Försvarsmaktens Vinterenhet till sitt förfogande, ca 12 st officerare och en administratör.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Att vara instruktör alternativt kurschef vid FMVE egna kurser.Dessutom så kommer du att;

Stödja Militärhögskolor och fack- och funktionsskolors vinter utbildning.
Stödja utveckling av utbildningshjälpmedel t.ex. Vintersoldat, Vinterförmåga och Kallt Väder. Samt biträder vid utveckling av metoder, anvisningar och ADL.
Stödja utveckling av fysiskt stridsvärde i samråd med FMIF, FÖMEDC,
Stödja utveckling av personlig vinterutrustning inom MK 507.Förklara MK 507
Vara kontaktperson mot en eller flera förband eller skolor med att stödja, utveckla och vidmakthålla deras vinterförmåga (utses utifrån bakgrund och kompetens).

Kvalifikationer
  • Yrkesofficer OR-7 alternativt genomfört OF-2 utbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig.
  • Körkort B.
Meriterande
  • Genomförda kurser vid vinterenheten.
  • Erfarenhet av soldatutbildning under vinterförhållanden.
  • Förarbevis för bandvagn och/eller snöskoter.
  • Goda kunskaper i Engelska.
  • Tidigare erfarenhet av jägartjänst.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som gillar att vara ute i naturen, gärna under vintertid. Du kan både arbeta självständigt med ansvar för olika projekt men också vara en lagspelare i vårt team. Du är lyhörd för elevernas behov men är också en föregångsman. Du skall kunna diskutera och utveckla ärenden inom vinterförmåga med exempelvis företrädare från förband, skolor och centra men också med representanter från utlänska förband. Du bör ha ett intresse för stridsutbildning upp till kompanis ram. Självklart har du en fysisk och psykisk förmåga att genomföra krävande övningsverksamhet i vintermiljö. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningen är en tillsvidare.
Arbetsort: Arvidsjaur.
Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Upplysningar kring befattningen lämnas av
Chef Utbildningsavdelningen (Arvidsjaur) mj Tony Gustafsson 070-238 87 94
Chef FMVE övlt Stefan Hedmark 070-245 03 48

Fackliga företrädare
OF Bothnia Håkan Jansson: tel 0921-34 87 57
SACO Ann Nilsson: 0921-34 96 42
OFR-S Annelie Forshage: 0921-34 88 15
SEKO-F Margareta Ryding: 0921-34 80 24

Välkommen med din ansökan senast 2016-11-30 som ska innehålla ett CV och personligt brev.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens regemente I 19 är ett av Sveriges största regementen med verksamhet från Kiruna i norr till Härnösand i söder. I 19 ansvarar bland annat för att rekrytera och utbilda soldater till två mekaniserade bataljoner och en jägarbataljon. I 19 har uppdraget att utveckla jägarförmågan inom armén och vinterförmågan inom Försvarsmakten. Vid regementet finns en brigadstab med uppgift att leda delar av arméns förband under kris och krig, samt staben för Militärregion Nord, som ansvarar för markterritoriell ledning i de fyra nordliga länen. Vid I 19 finns också sju hemvärnsbataljoner och flera stödfunktioner.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga