Academic Work · Publicerad 13 juli 2021

URSTARK och SNÄLL på samma gång! Det är först när något allvarligt händer som man på riktigt uppskattar sitt säkerhetsnät. Hur många gånger sätter du till exempel på dig ett bilbälte utan att få faktisk nytta av det? Hundratals, kanske tusentals. Men den där enda gången, den där bråkdelen av en ynka sekund då olyckan är framme den gången ska bältet göra jobbet. Och då är det värt allt, precis allt.

Information om uppdraget

Precis så tänker Hammerglass om deras sätt att förebygga personolyckor inom konstruktionsbranschen. Med deras säkerhetslösningar i maskinhytten kan förarna jobba skyddat och effektivt hela dagen bakom okrossbara rutor av Hammerglass och sen komma tryggt hem. Hammerglass är den nya generationens okrossbara glas. En slitstark och nötningstålig polykarbonatskiva, 300 ggr starkare än glas - och i det närmaste okrossbar. Hammerglass-rutorna är belagda med en tunn hinna av kiseloxid som skyddar mot repor och slitage.

I arbetet som Area Sales Manager kommer du att ansvara över försäljningen av Hammerglass produktlösningar inom affärsområdet Automotive i Skandinavien. Detta innebär att du på resande fot kommer att spendera stora delar av dina dagar med kundbesök både hos etablerade och nya kunder. Du kommer att presentera Hammerglass och företagets unika produktlösning, för att sedan hjälpa och lösa kunders specifika behov.

I tjänsten kommer du även ha ett tätt samarbete inom organisationen tillsammans med produktchef, inköp- och marknadsavdelning. I din roll är det viktigt att du har en förmåga att anpassa dig för att bemöta varje enskild kund och dess behov, samt göra ett avtryck och skapa en mening i varje möte.

Arbetsuppgifter
 • Tjänsten innebär minst 3 dagars resande per vecka då du kommer att besöka återförsäljare, maskinförsäljningsrepresentanter, servicecenter, slutanvändare, stora byggföretag och även myndigheter för att informera om Hammerglass produkter
 • Budgetansvar för Skandinavien
 • Ansvara för och utveckla Hammerglass partner/distributör-portfolio (försäljningsnivå ca 25-30 MSEK/år)
 • Utveckla nya kundrelationer samt skapa nära dialog och relation till maskintillverkare i Skandinavien
 • Deltagande vid mässor och seminarier
 • Rapportering till affärsområdeschef Automotive, samt viss hantering av CRM-systemet
Vi söker dig som
 • Har minst 3-5 års erfarenhet inom en likvärdig tjänst
 • Är obehindrad i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
Det är meriterande om du:
 • Har studerat en utbildning inom sälj eller likvärdigt
 • Har arbetslivserfarenhet inom den tekniska branschen/konstruktionsbranschen, alternativt har ett stort tekniskt intresse
 • Har en språkförståelse för norska
I processen kommer en stor vikt att läggas vid din motivation och intresse för tjänsten. Som person ser vi att du är:
 • Självgående
 • Relationsskapande
 • Affärsmässig
 • Strukturerad
I tjänsten som Area Sales Manager är det viktigt att du har förmågan att förstå och anpassa dig till vad som driver affären och vad som motiverar olika kunder. Du gillar att samarbeta med människor och har lätt för att bygga relationer över gränser, både internt och externt. Vidare är du självgående, strukturerad och inte rädd för att ta beslut.

Vi tror att du är en person med empati, järnvilja, öppenhet och laganda. På Hammerglass värnar medarbetarna om sina arbetsdagar och tillsammans gör de varandra bättre!

Övrig information
 • Start: Augusti/september
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Huvudkontoret i Förslöv alternativt hemmakontor på distans, gärna i Stockholms- och Göteborgsområdet
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Hammerglass önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Hammerglass startades 2006 och består idag av tre divisioner - Fastighet, Infrastruktur och Automotive. Fastighet arbetar mot fastighets- och säkerhetsbranschen och är ensamma om att erbjuda okrossbara isolerglas med full isolerglasgaranti till skolor, butiker, industrier med mera. Infrastruktur har utvecklat egna lösningar för okrossbara bullerskärmar, busskurer, resecentrum, broar och tunnlar. Automotive säkrar upp förarmiljöer i entreprenadmaskiner och utryckningsfordon. Bolaget omsätter ca 120 miljoner och har 55 anställda. Ca 30% av omsättningen går på export, där de nordiska länderna, Tyskland och USA/Kanada är störst. Bolaget ägs av VD Bengt Nilsson, LMK Forward AB och NEA Partners AB.

Läs mer om Hammerglass här.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Löpande
Ort
Båstad
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Försäljning
Underkategori
Key Account Manager

Inga fler liknande jobb tillgängliga