Höganäs Byggkeramiks · Publicerad 10 feb

CC Höganäs söker nu dig som vill anta utmaningen som ekonomichef i bolagets turn around-resa. Som ekonomichef kommer du att inneha en nyckelposition för den fortsatta utvecklingen och du kommer att ha stor möjlighet att påverka bolagets riktning. Förutom de strategiska ansvarsområdena som ekonomichef tillkommer även mer operativa arbetsuppgifter samt ett övergripande ansvar att driva vidareutvecklingen av processer och rutiner inom ekonomiavdelningen.

Ansvarsområde som ekonomichef
 • Processförbättring inom ekonomifunktionen
 • Rapportering, intern och extern
 • Nyckeltalsuppföljning på exempelvis lager
 • Investeringsuppföljning och rationalisering
 • Agera speaking partner gentemot ägarbolag
 • Personalansvar för funktionen för ekonomi och personaladministration (totalt 5 personer)
 • Agera affärstöd åt CEO och andra positioner i företaget.
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som är civilekonom eller liknande med flera års erfarenhet som kvalificerad Business Controller, gärna i en försäljningsstyrd organisation. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete i internationell miljö. Du behöver kunna kommunicera utan hinder på engelska, både i tal och skrift.

Personliga egenskaper

För att vara framgångsrik i denna roll är du en prestationsorienterad och nyfiken person med hög personlig integritet som enkelt skapar förtroende i en organisation. Du har en god social kompetens och känner ett starkt engagemang i företagets utveckling samt en stark vilja att göra skillnad.

Placeringsort: Ekeby

Om CC Höganäs Byggkeramik

CC Höganäs byggkeramik AB är ett företag med tyngdpunkt på försäljning av byggnadsklinker, med huvudkontor i Ekeby, Bjuvs kommun. CC Höganäs ägs av italienska Ricchetti Group och 2017 omsatte bolaget 400 miljoner varav cirka 360 i Sverige. Produktionen sker i Italien och Portugal. På siten i Ekeby sitter 35-40 personer och det finns 11 butiker i Sverige som ägs av bolaget.

I denna rekryteringsprocess samarbetar CC Höganäs med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig Rekryteringskonsult på Meritmind, Helena Centerblad på 0707 49 99 63. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Så länge annonsen ligger ute på vår hemsida är tjänsten sökbar.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
 • Välkommen med din ansökan!
Civilekonom, Ekonomichef, Businesscontroller, internationell, rapportering, processförbättring, nyckeltal, personalansvar, affärsstöd,
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga