Försvarsmakten · Publicerad 27 dec

Nu söker vi en HR-chef till artilleriregementet. HR-funktionen består både av personalchefer, generalister, specialister m. fl.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Ditt uppdrag som HR-chef är att utveckla, leda och driva det lokala HR-arbetet. Du planerar och följer upp förbandets HR-frågor i nära samarbete med chefer. Du arbetar strategiskt men också operativt utifrån verksamhetens behov. Som HR-chef har du förhandlingsansvar och företräder arbetsgivaren vilket kräver hög integritet och ett tydligt arbetsgivaransvar. Tjänsten innebär att vara förbandschefens stöd i genomförandet av samverkan, arbetsmiljö och likabehandling.

Du är tillika avdelningschef med personalansvar vid G1/Regementsstaben och är HR-chef för hela A 9 samt en personalresurs för förbandet. Samordning inom försvarsektorn ingår i dina uppgifter och du kommer även att hålla utbildningar samt arbeta med allmänt stabsarbete.

I din tjänst har du även ansvar för ett antal huvudområden. Dessa kan ändras över tiden och anpassas beroende av din kompetensprofil. Tänkta områden, utanför att leda regementets HR-process, som kan komma att ändras utifrån kompetensområde är att ansvara för:
 • regementets lönebildningsprocess,
 • förändringsledning,
 • utbildning inom HR,
 • chefsplanering på våra högre chefer med C A 9 samt
 • stötta chefer i linjen med ansvar för personaltjänst.
Kvalifikationer
Vi söker dig som är akademiskt utbildad inom personalvetenskap/Human Resource Management eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har körkort B.

Meriterande kvalifikationer
 • Minst 5 års erfarenhet av kvalificerat HR-arbete
 • Erfarenhet av att ha arbetat med HR-system som SAP
 • Flerårig chefs- eller ledarerfarenhet
 • Förhandlingserfarenhet
 • God kunskap inom det arbetsrättsliga området (personaljuridik)
 • Erfarenhet av Försvarsmakten eller annan statlig verksamhet
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är tydlig, driven och prestigelös. Vi ser också att du är ansvarsfull, noggrann, serviceinriktad och har lätt att uttrycka dig i tal och skrift. Du är en god relationsbyggare som inger förtroende, har ett coachande förhållningssätt och besitter hög integritet och personlig mognad. Du har förmågan att snabbt skapa dig en bild av verksamhetens behov och kan leverera resultat med hög kvalitet. Du gillar utmaningar och trivs att arbeta utvecklande med organisationen, både självständigt och tillsammans med andra. God kommunikations- och samarbetsförmåga är avgörande för att du ska lyckas och trivas i rollen som HR-chef.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Arbetet är på heltid och tillsvidare. Tillträde snarast efter överenskommelse.
Försvarsmakten tillämpar provanställning på 6 månader samt individuell lönesättning.
Tjänsten innefattar krigsplacering, vilket även ställer krav på fysisk förmåga samt att delta i utbildning och övning i krigsorganisationen.
Arbetstiden är främst dagtid även om arbete under kvällar, helger och under längre övningar förekommer.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Tjf HR-chef Ulla-Britt Kankaanranta 070-241 25 59, ulla-britt.kankaanranta@mil.se
Stabschef Carin Ellström 0708-96 66 19, carin.ellstrom@mil.se

Fackliga representanter nås via växel 0505-45 10 00:
SACO Annelie Nilsson, annelie.strand@mil.se
SEKO Susanne Thunberg, susanne.thunberg@mil.se
OFR/S Annelie Forshage, annelie.forshage@mil.se
OFR/O Ronald Lahti, ronald.lahti@mil.se

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2019-01-20. Din ansökan innehåller ett personligt brev där du beskriver hur du motsvarar efterfrågade kompetenser och ett CV.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Artilleriregementet, A 9, är Försvarsmaktens kompetenscentrum för indirekt bekämpning. Regementet bevarar och utvecklar kompetenser, materiel och metoder för framtidens förmåga att upptäcka och träffa mål från långa avstånd och med hög precision. A 9 har funktionsansvar för CAS (Close Air Support) - att leda flygunderstöd mot markmål samt för vädertjänsten inom Armén i Försvarsmakten. Strid i vintermiljö är en särskild kompetens för förbandet i Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga