Sigma IT Consulting · Publicerad 8 okt

Sigma IT Consulting söker nu en erfaren IT-projektledare med mycket passion som vill driva projekt inom verksamhet- och IT-området. Vi satsar stort och Sigmas Borås-team växer och vi vill att du blir en del av oss och är med på vår resa framåt. Du ges möjlighet att bolla idéer, utbyta erfarenheter och kunskap med andra duktiga och erfarna kollegor.
Skicka in din ansökan redan idag!

Projektledning, Project Management, Agile, Scrum, konsult, Consultant, Prince2, Vattenfall, Waterfall, PROPS, XLPM, PPS, DITS, ADF, P&IT Handbook, CAPM, PMI-PMP, IPMA-C, IPMA-B, SAFe, CSM, CSPO, ACP, Agil coach

Hur ser rollen ut?

Som projektledare hos oss kommer du att ges stort ansvar och möjligheter. Du ansvarar för ett eller flera projekt, delprojekt eller program och ofta kan dessa vara av agil karaktär. Många gånger är du med från projektstart och leder arbetet från definition av projektet till leverans. Du kan även komma att arbeta med utredningar, analyser och förstudier. Erfarenhets - och kunskapsutbyte ser du som ett självklart led i din och dina kollegors utveckling. Du är konsult- och affärsmässig genom att du visar kunden stort engagemang och är lyhörd inför deras önskemål. Som person är du är Social, kommunikativ och inkluderande, en lagspelare helt enkelt.

Din bakgrund

Du har erfarenhet av projektledning av både små och stora IT-projekt, har arbetat självständigt såväl som i team. Du har erfarenhet av någon projektstyrningsmetodik som exempelvis PROPS, Prince2 eller liknande. Du har troligen en högskoleexamen och har antagligen jobbat som konsult tidigare.

Det är meriterande om du har projektledarcertifieringar enligt PMI, IPMA eller liknande och har erfarenhet av både vattenfallsprojekt och agila metoder.

Våra uppdrag har ofta internationell karaktär varpå flytande svenska och engelska i tal och skrift blir en naturlig del i arbetet. Konsultuppdragen finns oftast hos våra kunder, därför är resor i närområdet en del av vår vardag.

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss då vill behålla den atmosfär vi har idag. Våra medarbetare kännetecknas av en affärsmässig och kundorienterad attityd, samt förmåga att snabbt ta till sig ny information och omvandla den till kreativa lösningar. Du respekterar dina kollegor och har en stark vilja att dela med dig av dina kunskaper till andra samt lyssna och lära.

Vi letar efter personer som säger VI och inte JAG.

Hur är Sigma som arbetsgivare?

Inom Sigma finns det en uttalad utmaning som genomsyrar alla uppdrag och företaget som helhet: finns det en smartare lösning så hittar vi den. En strävan som varje dag utmanar oss och låter oss att tänka utanför de givna ramarna och tillsammans med våra kunder ta de modiga beslut som krävs för att skapa utveckling.

Sist men inte minst, vi vill att du skall fortsätta att utvecklas och ha kul på jobbet!

Ansökan

Varmt välkommen att skicka in din ansökan nedan. Vid frågor är du mycket välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Veronica Johannesen på veronica.johannesen@sigma.se.

Mer om Sigma IT Consulting

På Sigma får du jobba i en organisation som äger sin egen strategi, där det är nära till dem som fattar besluten och där du kan vara med och påverka. När du jobbar med oss får du en arbetsgivare som står stark i Sverige och som även erbjuder internationella uppdrag och stora utvecklingsmöjligheter.

Sigma är ett värderingsstyrt företag med höga mål där handlingskraft och engagemang är tongivande. Vi arbetar i en prestigelös atmosfär där vi hjälper varandra att komma framåt och gemensamt skapa resultat som vi är stolta över.

Sigma IT Consulting består av över 1 200 specialister inom strategi, teknik och kommunikation. Genom digital transformation effektiviserar vi verksamheten hos många av Sveriges största företag, organisationer och kommuner. Vi finns i åtta länder och på över 17 orter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg.

Vi är en del av Sigma-koncernen, som är Sveriges största privatägda teknikkonsultföretag med över 3 800 medarbetare i tolv länder. Sigma ägs av entreprenören och filantropen Dan Olofsson och har ett stort och aktivt CSR-engagemang i Star for Life och andra viktiga samhällsinitiativ.
+ Läs mer om jobbet