Trafikverket · Publicerad 19 apr 2021

Som chefs assistentpå Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter
På de centrala funktionerna HR och Ekonomi & Styrning arbetar vi för att skapa en modern och attraktiv arbetsplats med rätt kompetens på rätt plats i organisationen. Vi har ett strategiskt och funktionellt ansvar för hela Trafikverket och bidrar med stöd och styrning inom våra respektive områden. Vår ambition är att skapa en stimulerande arbetsmiljö som präglas av arbetsglädje och engagemang. Vill du följa med på resan?

Som chefsstöd till HR-direktör & Ekonomidirektör har du en viktig roll i administration, planering och genomförande av såväl den dagliga som långsiktiga verksamheten inom HR och Ekonomi & styrning. I rollen arbetar du självständigt och proaktivt med mötesplanering, kalenderhantering, korrespondens, presentationsmaterial, beställningar, resebokningar, fakturahantering, uppföljning och ärendehantering. Rollen innebär även planering för interna events tex avdelningsdagar och chefsmöten. Du är den som har övergripande kontroll på vad som händer, vet vad som är på gång och ser till att inget faller mellan stolarna. Som chefsstöd är du kontaktperson både internt och externt vilket innefattar planering och kommunikation kopplat till direktörernas medverkan i nationella och internationella samarbeten och nätverk.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.
  • har gymnasiekompetens kompletterad med utbildning på högskolenivå inom administration/ekonomi eller motsvarande utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • har erfarenhet av arbete som assistent på motsvarande organisatorisk nivå i en större organisation/Statligt verk.
Som person är du
  • målinriktad men med service som första prioritet.
  • driven och gillar när det händer mycket.
  • ansvarstagande och modig.
  • flexibel och kan prioritera och organisera även under mer stressade förhållanden.
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet från annan koordinerande roll som t ex projektledare, koordinator eller liknande.
I denna rekrytering kan urvalstest och arbetsprov komma att appliceras.

Valbara placeringsorter: Borlänge, Västerås

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På HR arbetar du tillsammans med verksamheten för att skapa en modern och attraktiv arbetsplats. Fokus för oss är att hitta talanger, i rätt tid, på rätt plats och med rätt profil. Vi bidrar med stöd och styrning inom hela HR-området till både organisation och chefer. Tillsammans med verksamheten arbetar vi för att skapa en stimulerande arbetsmiljö som präglas av arbetsglädje och engagemang - och vi hoppas du vill vara en del av den.

På Ekonomi och styrning skapar vi förutsättningar för planering och uppföljning av verksamheten, ansvarar för finansieringsfrågor och fakturahantering. Vi arbetar också med Trafikverkets digitalisering, kundorienterad verksamhetsutveckling, informationsstyrning och myndighetsgemensam arkitektur. Hos oss är du med och skapar rätt förutsättningar för att vi ska lyckas med vårt uppdrag.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-05-10

Upplysningar

Rekryterande chef Niclas Lamberg
0101243219

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

ST Jerk Wiktorsson
0101231104

SACO Nils Brandberg
0101232497
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
10 maj 2021
Ort
Borlänge
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Assistent

Inga fler liknande jobb tillgängliga