Trafikverket · Publicerad 21 mars

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Enheten ansvarar för analyser och framtagande av såväl externa som interna rapporter för Trafikverket på koncernnivå. I uppgifterna ingår att aktivt utveckla och utforma direktiv, anvisningar och arbetssätt för Trafikverkets controllers, bland annat genom det pågående verksamhetsutvecklingsprojektet inom ekonomistyrning. Enheten ansvarar även för ramfördelning, planeringsanvisningar, beredning av dialoger med Generaldirektören och verksamhetscheferna. Vidare ansvarar enheten även för att leda och driva arbetet i användargrupper för controllers inom områdena verksamhetsplanering, uppföljning och avvikelsehantering.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har högskoleutbildning om 240 hp alt. annan motsvarande utbildning inom ekonomi och/eller arbetslivserfarenhet i närtid som vi bedömer likvärdig.
  • har erfarenhet från arbete som ekonom/controller med analyser och rapportering som en central arbetsuppgift under minst 3 år.
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet från deltagande i projekt.
  • har erfarenhet från statlig styrning.
Som person
  • trivs du att arbeta med varierande uppgifter där fokus ofta är "att leverera hög kvalitet i avtalad tid". Vi ser också att du har ett övergripande synsätt och en god analytisk förmåga. Att skapa ett gott samarbete, ha en bra kommunikation och ett eget driv är också givna förutsättningar.
Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-03-29

Upplysningar

Rekryterande chef Monica Karlsson
0101232230

SACO Anna Islén
0101235541

ST Per Olof Hellbergs
0101235544

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
29 mars
Ort
Borlänge
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga