Trafikverket · Publicerad 5 mars

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en persondataanalytiker till säkerhetsfunktionen på Generaldirektörens kansli, sektion informationssäkerhet.

Ditt arbete omfattar i huvudsak följande uppgifter:
 • Leda och utföra obligatoriska konsekvensbedömningar enligt dataskyddsförordningen och Trafikverkets riktlinjer.
 • Följa tillämpningsutvecklingen av dataskyddsförordningen.
 • Analysera behov av förändring i verksamheten på grund av tillämpningsändringar.
 • Informera verksamheten vid behov av förändring.
 • Producera analys-, riskåtgärder och beslutsunderlag till verksamheten för planering av förändring av verksam.
 • Utföra kvalitetsuppföljningar av Trafikverkets register över personuppgiftsbehandlingar.
Du har ett tätt samarbete med dataskyddsombudet och är vid behov dennes ersättare vid frånvaro. Du bidrar vid behov i arbetet med att genomföra informationssäkerhetsanalyser.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
 • universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp inom systemvetenskap, informationssäkerhet, teknik, juridik eller arkiv- och informationsvetenskap. Alternativt har du annan utbildning i kombination med erfarenhet som bedöms likvärdig
 • erfarenhet av informationssäkerhetsarbete
Det är meriterande om du
 • har arbetat med analys av persondata
 • har erfarenhet av förvaltningsmodell (exempelvis PM3) och ledningssystem
 • har god kännedom om informationsflöden inom en myndighet eller större organisation.
Du som person har god analysförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Vidare har du förmåga att se till hela organisationen och dela med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Du drivs även av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Som persondataanalytiker krävs det att du trivs i rollen som workshopledare och har förmåga att få en grupp att tillsammans komma fram till resultat vid en analys.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-03-25

Upplysningar

Rekryterande chef Eva Hyenstrand
0101236188

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

ST Jerk Wiktorsson
0101231104

SACO Sören Svensson
0101231102
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga