Trafikverket · Publicerad 9 feb

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.
Specialist/programmerare- stationskontrollsystem

Arbetsuppgifter
Elkraftenheten på Trafikverket är en nationell organisation bestående av ett 60-tal medarbetare med specialistkompetens för kraftsystem, elkraftapparater, elmiljö och elsäkerhet inom Trafikverkets kraftförsörjning.

Våra teknikområden spänner över ett brett fält, bland annat:

. Högspänningsställverk, kontaktledningar och 130 kV ledningar
. Roterande motorer/generatorer och statiska omriktare med kraftelektronik för omvandling till 16,7 Hz för tågdriften
. Stationskontrollutrustning
. Lågspänningssystem, UPS:er och belysning

Vi söker dig som vill arbeta och utvecklas inom ett av Sveriges största och mest avancerade elkraftsystem. Framförallt om du vill arbeta med utveckling av stationsdatorsystem för omformarstationer, transformatorstationer och liknande anläggningar för tågdriften.

Vi erbjuder ett positivt arbetsklimat där du har möjlighet att utveckla och påverka arbetet och anläggningen. Nytt för oss är att vi kommer att ta ett större ansvar i utformningen av nya elkraftanläggningar framöver. Istället för att låta en entreprenör projektera och sedan bygga, kommer vi framöver att projektera våra nya anläggningar själva och där kommer du att ha en viktig roll med programmering och utformning av kontrollsystemet.

Du bidrar även med tekniskt stöd till våra projekt där vi bygger nya elkraftanläggningar, vilket innebär att du deltar i provningen av levererade system och följer upp fel och störningar. Vi använder PLC datorsystem från bland annat ABB och Siemens för vår styrning och övervakning av varje anläggning. En annan del är att arbeta med våra regelverk inom ditt kompetensområde.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är civilingenjör- eller högskoleingenjör inom elkraftområdet, alternativt har du annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. I rollen förväntas att du har arbetat med styr- och kontrollsystem och även har programmerat, gärna PLC-system. Du har erfarenhet av att läsa kretsschema för elanläggningar. Du uttrycker dig väl i tal och skrift såväl på svenska som på engelska.

Körkort är ett krav.

Då arbetet innebär mycket kontakter är det viktigt att du har lätt för att samarbeta och är bra på att kommunicera. Tjänsten kräver även en god analytisk förmåga, att du är drivande samt lösningsorienterad.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass.
Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Mer information
Film om en liknande roll på samma enhet - Niklas berättar.
En beskrivning av vårt elkraftsystem.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-03-02

Upplysningar

Sektionschef Mårten Eklund
010-123 1838

Saco Jonas Sjöholm
010-123 8380

ST Stefan Kratz
010-124 1783

SEKO Urban Haglund
010-124 1702
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
2 mars
Ort
Borlänge
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Övrigt

Inga fler liknande jobb tillgängliga