Trafikverket · Publicerad 20 mars 2020

Arbetsuppgifter
Vi ska utöka vår AD-grupp och söker en systemspecialist med huvudinriktning mot ADDS (Active Directory Domain Services). Vi erbjuder dig ett intressant arbete i en stor organisation med en stor och komplex multiforest-AD-miljö med ett antal truster som har krav på tillgänglighet 24/7.

Som systemspecialist på Trafikverket så arbetar du med att vidareutveckla och effektivisera specifik teknisk it-infrastruktur. Du deltar aktivt i, och i förekommande fall leder, förvaltningsuppdrag med din spetskompetens inom ADDS samt arbetar med livscykelhantering och åtgärdsplanering av tekniska plattformar inom området. Du kommer att ha ett nära samarbete med infraarkitekter, övriga systemspecialister inom delteknikområdet (ADDS, PKI, ADFS) och de systemtekniker som ingår i team ADDS.

I dina arbetsuppgifter ingår att medverka i utvecklingsprojekt som teknisk specialist och/eller med ansvar för att granska design, konstruera och implementera systemtekniska lösningar inom ADDS-området enligt ställda krav på utveckling och drift samt val av systemarkitektur.

Schemalagd beredskap ingår i tjänsten och resor inom Sverige kan förekomma då arbetsgruppen sitter på flera orter.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du är initiativtagande, driven och självgående. Du är strukturerad i ditt tillvägagångssätt och har ett proaktivt helhetstänk. Utöver detta har du en god ledarförmåga som innebär att du är tydlig och förmedlar budskap på ett enkelt sätt, samt är lyhörd och involverar dina kollegor. De problem du ställs inför i arbetet är ofta komplicerade och kräver därför analysförmåga och nytänkande.

Vi söker dig som
  • har eftergymnasial utbildning inom it, t ex Data-/Systemvetenskap, eller motsvarande kunskaper/utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdiga
  • är it-specialist med flerårig arbetslivserfarenhet inom området Active Directory, med spetskompetens inom ADDS och AD DNS samt goda generalist kunskaper inom övriga Windows Servertjänster.
  • har erfarenhet av AD- och integrationsdesign, implementation och löpande förvaltning inom ADDS i komplexa it-miljöer
  • förmåga och erfarenhet av att leda uppdrag/projekt
  • har körkort för personbil och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
Det är meriterande om du
  • arbetat med Public Key Infrastructure, Hardware Security Module, Active Directory Federation Services och/eller Password Manager Pro
  • har erfarenhet av att arbeta i en verksamhet som kräver drift dygnet runt alla dagar om året
  • har kunskaper i Microsofts modell runt säkerhet i Active Directory och hur den implementeras
Placeringsort för tjänsten är antingen Borlänge, Solna, Gävle eller Göteborg. Vi planerar att ha intervjuer i Solna 23 april

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och gör Sverige närmare med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-04-14

Upplysningar

Rekryterande chef Marie Mognaschi
0101257312

SEKO Sven-Gunnar Billman
0101257255

SACO Kristoffer Strömberg
0101231911

ST Magnus Hedström
0101232828
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
14 apr 2020
Ort
Borlänge
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga